Booking.com
Početna » News » Sport » MOĆNA PORUKA NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost!
Sport

MOĆNA PORUKA NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost!

MOĆNA PORUKA NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost!
Foto: Printscreen youtube/ Eurosport Tennis

Srbin je stigao do 23. Grend slem trofeja.


Nema više dileme ko je najbolji teniser sveta svih vremena. Novak Đoković je slavio u finalu Rolan Garosa sa 3:0 protiv Kapsera Ruda iz Norveške i sada ima 23 Grend slem titule i sada je in u toj kategoriji usamljen na vrhu

Ovo je Novaku treći trofej na Rolan Garosu i sada je jedini čovek koji je barem tri puta osvajao svaki Grend slem.

– Hvala svima za ovu atmosferu, posebnu atmosferu, neverovatan trenutak u mojoj karijeri. Baš baš poseban, jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri zbog 23. Grend slem titule. Možda je koincidencija da sam 23. titulu osvojio baš ovde u Parizu, jer je ovaj turnir bio uvek najteži za mene. Zato sam sada ovoliko emotivan. Mnogo se stvari dešavalo van terena. Počastvovan sam što sam ovde pred vama, hvala vam na energiji tokom celog turnira – rfekao je na početku Novak.

– Još nisam našao dobro profesora francuskog – našalio se Đoković i potom prešao na engleski jezik i nahvalio Ruda.

– Ti si među najcenjenijim igračima na turu, svi te cene i svaka ti čast. U današnjem svetu to jako znači, kada neko ima ljudske, prave vrednosti. Tvoj tim i porodica su super prema mom timu i svi zbog toga zaslužujete veliki aplauz. Žao mi je zbog tvog rezultata danas. Želim ti da pobeđuješ uvek, osim protiv mene. Ako ja izgubim ranije na nekom GS, želim ti da posle osvojiš titulu – rekao je Nole i obratio se svom “boksu”.

– Vi znate kroz šta smo sve prošli. Hvala vam za strpljenje i toleranciju. Znajući šta sam ja vama radio, kako sam vas mučio, cenim što ste moja podrška – rekao je Đoković, obraćajući se opet Goranu Ivaniševiću, baš kao i u Melburnu posle osvojenog Australijan opena.

– Moja deca su ovde i uvek se trudim da im pošaljem neke poruke iz kojih mogu da nauče. Nešto bih voleo da nauče, a sudeći po njihovim osmesima, to jeste slučaj.

– Imao sam sedam godina kada sam počeo da igram tenis i maštao da osvojim Vimbldon. Sada sam ovde, sa 23. grend slema, mnogo više nego čemu sam se nadao. Uvek sam se trudio da vizualizujem stvari i da ih osmislim unapred. Poruka za decu odavde je: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost. Uzmi stvari u svoje ruke, veruj i stvori je.

Svirana je i himna Republike Srbije u čast pobednika turira, a ponosno je Đoković pevao.

PRess Serbia