Booking.com
Kultura News

MARIJA STOJIĆEVIĆ ODUŠEVILA PUBLIKU NA SVETOSAVSKOJ AKADEMIJI

IMG 20240204 122007 198 crop 60 resize 59 compress54

U znak sećanja na prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Savu, na sceni svečane akademije kod Opštine Požarevac, izdominirala su deca i mladi ljudi kao savremeni nosioci znanja i obrazovanja i pravi čuvari kulturne baštine.


Srpska vokalna solistkinja Radio-televizije Srbije i dugogodišnja čuvarka kulturne baštine, Marija Stojićević koja neumorno promoviše kulturu i običaje Braničevskog okruga, svečano je otvorila Svetosavsku akademiju u Centru za kulturu Bradarac, koji pripada Opštini Požarevac i još jednom podstakla publiku da budu zahvalni prosvetitelju Svetom Savi na svemu što je učinio za srpski narod, a svojim raskošnim glasom, priredila „beg“ iz stvarnosti, otpevavši najlepše pesme stare Srbije koje datiraju još od srednjeg veka. 

MARIJA STOJIĆEVIĆ ODUŠEVILA PUBLIKU NA SVETOSAVSKOJ AKADEMIJIOva umetnica koja svakodnevno prikuplja najlepše izvorne pesme za novi album koji će posvetiti rodnom gradu i okrugu, odlukom Mesne zajednice Bradarac nagrađena je zahvalnom poveljom za dugogodišnju saradnju i očuvanje srpske tradicije i kulture u prepunoj dvorani Centra za kulturu. Marija se zahvalila prisutnim predstavnicima kulturnih i zvaničnih institucija, prosvetnim radnicima, učenicima i građanima koji praznuju ovaj veliki praznik, a onda je još jednom oduševila publiku pesmama kao što su: „Marijo slavna“, „Zaspo Janko“, „Govori gospode“ i drugim… Usledio je gromoglasni aplauz.

MARIJA STOJIĆEVIĆ ODUŠEVILA PUBLIKU NA SVETOSAVSKOJ AKADEMIJIPevati svom narodu, svojim prijateljima, komšijama i onima koji ovu opštinu održavaju svim snagama, predstavlja veliku satisfakciju ali i odgovornost. Oduvek sam želela da se nekako zahvalim Gradu Požarevcu i Braničevskom okrugu na beskrajnoj podršci, a mojim glasom to najiskrenije činim. Svetosavska povelja mi mnogo znači i nadam se da ćemo dogodine na istom mestu pevati najlepše srpske pesme. Pesma nas je održala!“ izjavila je srpska umetnica Marija Stojićević, uzdajući se u to da mladi sve više posećuju ovaj kulturni program u svim gradovima Srbije. 

PRess Serbia