Booking.com
Početna » Lepota i zdravlje » Lekovite biljke za poboljšanje cirkulacije i njihova pravilna upotreba!
Lepota i zdravlje Saveti

Lekovite biljke za poboljšanje cirkulacije i njihova pravilna upotreba!

Zdrava cirkulacija je ključna za dobro zdravlje, jer omogućava telu da snabde kiseonik i hranljive materije svim organima i tkivima. Postoje mnoge lekovite biljke koje mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije.


 

Ovo je nekoliko najefikasnijih biljaka za cirkulaciju. Saznajte kako ih pravilno koristiti.

Ginkgo biloba (Ginko):

Ginkgo biloba je često korišćena biljka za poboljšanje cirkulacije. Sadrži jedinjenja koja pomažu proširenju krvnih sudova i poboljšavaju protok krvi. Može se koristiti kao suplement u obliku tableta ili čaja. Preporučena doza zavisi od proizvoda, pa sledite uputstva na pakovanju.

Beli luk (Allium sativum):

Beli luk je poznat po svojim brojnim zdravstvenim prednostima, uključujući i poboljšanje cirkulacije. Aktivni sastojak alicin može pomoći u proširenju krvnih sudova. Možete ga koristiti u obrocima ili kao dodatak ishrani.

Đumbir (Zingiber officinale):

Đumbir ima antiinflamatorna svojstva i može pomoći u poboljšanju cirkulacije tako što razređuje krv i poboljšava protok. Može se koristiti u čajevima, dodavati jelima ili konzumirati u obliku suplemenata.

Crvena kopriva (Urtica dioica):

Crvena kopriva je biljka koja može poboljšati cirkulaciju tako što povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i poboljšava kvalitet krvi. Možete pripremiti čaj od suvih listova crvene koprive ili je koristiti u obliku suplementa.

Ginko (Crvena Vinova Loza):

Crvena vinova loza sadrži antioksidanse poznate kao polifenoli koji mogu poboljšati funkciju krvnih sudova. Sok od crvene vinove loze ili konzumiranje svežeg voća može pomoći u podršci cirkulaciji.

Borovnica (Vaccinium myrtillus):

Borovnica je bogata antocijanidima, koji mogu ojačati zidove krvnih sudova i poboljšati cirkulaciju. Može se jesti sveže ili koristiti u obliku dodataka ishrani.

Divlji kesten (Aesculus hippocastanum):

Ekstrakt divljeg kestena se često koristi za poboljšanje cirkulacije i smanjenje otoka u nogama. Može se naći u obliku krema, gelova ili oralnih suplemenata.

Čaj od hibiskusa (Hibiscus sabdariffa):

Čaj od hibiskusa može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju opšte cirkulacije. Redovno konzumiranje ovog čaja može doneti koristi za srce i krvne sudove.

Važno je napomenuti da pre nego što počnete koristiti biljke za poboljšanje cirkulacije, trebali biste se posavetovati sa svojim lekarom, posebno ako imate postojeće zdravstvene probleme ili uzimate lekove. Takođe, pravilno doziranje i način upotrebe mogu se razlikovati za svaku biljku, pa sledite uputstva i preporuke stručnjaka ili proizvođača suplemenata.

(pressserbia/pixabay)

PRess Serbia