Booking.com
Početna » Entertainment » Knjige » Laušević: rasprodato prvo izdanje knjige SVE PROĐE, PA I DOŽIVOTNA
Entertainment Knjige

Laušević: rasprodato prvo izdanje knjige SVE PROĐE, PA I DOŽIVOTNA

Laušević: rasprodato prvo izdanje knjige SVE PROĐE, PA I DOŽIVOTNA

Laušević se traži!


Za manje od mesec dana prodaje, planuo je prvi tiraž knjige „Sve prođe pa i doživotna“, što znači da je prvih 30.000 primeraka  autora Žarka Lauševića osvojilo čitaoce. Ovih dana, u knjižarama se prodaje novo, doštampano izdanje ove jedinstvene sage o zatvorskim danima slavnog glumca,  koju je objavila beogradska Hipatia.

U knjizi „Sve prođe, pa i doživotna“, na nešto više od 400 stranica, pisac smešta 30 meseci u zatvoru Zabela. Bolno iskren, često ciničan i duhovit, Laušević potresno svedoči o životu među osuđenicima, među zatvorskim čuvarima, o susretima sa Anitom, sa advokatima, sa kolegama glumcima, sa porodicom…

 

Laušević: rasprodato prvo izdanje knjige SVE PROĐE, PA I DOŽIVOTNA

Za Cvijetu Mesić glumicu, koja je takođe jadan od aktera ove ispovesti,  Lauševićeva knjiga je “životna priča, istina jednog čoveka, koji je sebe do kraja ogolio, oljuštio i sve to podelio s drugima, sa velikim darom za pisanje, za uočavanje, oblikovanje, dočaravanje, pričanje priče, za detalj… kako samo vešti pisci umeju da barataju sa materijalom koji je život sam. Žarko Laušević je školski primer autentično talentovanog,  kreativnog čoveka u svakoj oblasti umetnosti, bila to gluma, slikanje ili pisanje . Svaka čast!”

Đorđe Milosavljević, scenarista serije Koreni u kojoj je Žarko Laušević maestarlno dočarao lik Aćima Katića,  kaže da je treća Žarkova knjiga najuspelija u dosadašnjoj trilogiji:”Ova je knjiga je i ozbiljno i temeljno premišljanje, ali isvedočanstvo iz prve ruke – šta je umetnik, gde je mesto i šta je sudbina umetnika u zemlji koja se nekad nazivala Jugoslavijom. Zbog svega toga, Sve prođe pa i doživotna jeste jedinstven portret jednog jedinstvenog umetnika, velikog glumca i sjajnog pripovedača.”

Knjiga  se prodaje u objektima „Moj kiosk“ i svim bolje snadbevenim knjižarama.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia