Booking.com
Početna » News » Krem de la krem na “Belgrade River Fest” festivalu: Bočeli okupio srpsku elitu!
Beograd News VIP

Krem de la krem na “Belgrade River Fest” festivalu: Bočeli okupio srpsku elitu!

Andrea Bočeli, najpopularniji živi italijanski tenor i jedan od svetskih dragulja klasične muzike, nakon devet godina i maestralnog nastupa u Areni 2013. godine, ponovo je održao koncert u Beogradu u okviru manifestacije Belgrade River Fest i okupio 3500 ljudi iz srpskog džet seta, ambasada, diplomatije i biznisa, estradne i javne ličnosti, kao i druge ugledne goste.


Andrea Bočeli, tokom svoje karijere, pevao je čak pred četiri američka predsednika, tri pape, brojnim premijerima raznih država, učestvovao na svim najprestižnijim svetskim manifestacijama, a do sada je prodao preko devedeset miliona nosača zvuka.

Neposredno pred koncert u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ovog umetnika odlikovao je Zlatnom medaljom za zasluge, što je Bočeli odmah nakon koncerta okačio na svoj Instagram profil, kao i portugalsku pevačicu Marizu don Neis Nunes, čiji koncert je održan sledeći dan.

Na platou ispred Geozavoda, u Beogradu na vodi, postavljeno je 3.500 svečano uređenih stolica za elitu koja je do svojih mesta prodefilovala crvenim tepisima u najsvečanijim toaletama.  Prva dama Srbije Tamara Vučić oduševila je prisutne elegancijom i vitkom linijom. Scena u, za ovu priliku građenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, izgledala je impozantno, orkestar od 80 muzičara simfonijskog orkestra RTS-a predvodio je jedan od najpoznatijih svetskih dirigenata Marčelo Rota, a tenor je pažljivo birao i svoje goste. Bočelijeva partnerka na sceni i uvažena gošća bila je sopran Kristina Pasaroju, kao i maestralna violinistkinja Anastasija Petrišek.

Specijalna gošća iz Srbije, koja je nastupila na koncertu Andree Bočelija, bila je Jelena Tomašević, koja je nakon solo izvođenja pesme “Gde si bilo, jare moje” sa tenorom otpevala dve numere: “Vivo Per Lei” i “Canto Della Terra”.

Pevačica je izjavila da je trema bila ogromna, budući da je sa Bočelijem na probi izvela samo numeru “Canto Della Terra”, dok je tenorov hit “Vivo Per Lei” izvođen u duetu prvi put na bini pred publikom, bez probe.Tokom koncerta Andrea Bočeli pevao je poznate operske arije kao što su Verdijev Rigoleto, Pučinijeva Toska, Vivaldijeva Četiri godišnja doba, Belinijeva La Boheme, kao i druge opere svetski poznatih kompozitora, dok je na ogromnom video bim-u publika mogla da isprati i video isečke iz starih filmova italijanskog reditelja Federika Felinija, koji su pratili njegov nastup.

Na snimcima našao se i pokojni tenor Lučano Pavaroti, koji je bio veliki uzor Bočeliju, a nakon što je preslušao njegov demo snimak jednom prilikom, pozvao ga je na svoju turneju.

Inače, Andrea Bočeli započeo je da pohađa časove klavira još u svojoj šestoj godini, a pored ovog instrumenta i anđeoskog glasa, Andrea svira flautu, trombon, saksofon, gitaru i bubnjeve.

Pored zvezde večeri, na crvenom tepihu zasjala je i ministarka zažtite životne sredine Irena Vujović u svedenoj elegantnoj crnoj haljini.

Ovom svečanom događaju, koji je Beograd svrstao u svetske metropole, između ostalih prisustvovali su i lider SPS-a Ivica Dačić sa suprugom, savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević, ministarka energetike Zorana Mihajlović, kao i glumci Miloš Biković, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

PRessSerbia/Ata

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia