Početna » News » Društvo » Komšije uz Srbiju: Na skup danas stižu funkcioneri iz Mađarske, Crne Gore, Republike Srpske…
Društvo News

Komšije uz Srbiju: Na skup danas stižu funkcioneri iz Mađarske, Crne Gore, Republike Srpske…

Srbija nade! Osim predsednika Vučića i šefa diplomatije Dačića, među govornicima bi trebalo da budu i ličnosti iz javnog i kulturnog života, te Dodik, Sijarto, Knežević…

Današnji veliki narodni skup „Srbija nade“, koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na kojem će se, kako je ranije najavio, obratiti građanima i izneti pred njih plan za budućnost, osim, kako se pretpostavlja, velikog broja građana Srbije, državnih funkcionera, te ličnosti iz javnog i kulturnog života, okupiće i funkcionere iz regiona, nezvanično saznaje Kurir.

U Beograd stižu delegacije, ali i brojni građani iz Republike Srpske, kao i iz Crne Gore, ali i šef diplomatije mađarske Peter Sijarto. Kako nam je nezvanično potvrđeno, na skupu će biti srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović i predsednik RS Milorad Dodik.

– Nije isključeno da jedan od govornika bude Dodik, a svakako dolazi politička delegacija iz RS, kao i brojni građani – kazao je naš izvor.

Zajednički cilj

Iz susedne Crne Gore, kako nam je takođe nezvanično potvrđeno, planirano je da na skupu učestvuju Milan Knežević, lider DNP i nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ na predstojećem izborima, i Andrija Mandić, lider NSD.

– Planirano je da Knežević govori na skupu – kazao je naš izvor.

Jedan od govornika, kako je ranije sam rekao, trebalo bi da bude i prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Predsednik Vučić imao je poruku pred veliki narodni skup.

– Služim samo Srbiji. To je bila i biće moja politika – poručio je Vučić.

Kazao je da taj skup mora da bude skup nade.

PRessSerbia/Ata Images

PRess Serbia