Booking.com
Clubbing Entertainment Event Festival

KOMPLETAN PROGRAM APGRADE FESTIVALA

KOMPLETAN PROGRAM APGRADE FESTIVALA

Najveći do sada, Apgrade festival, prvi put na dve bine i produžen za jedan dan, biće održan od 12. do 15. septembra na novoj lokaciji – u izazovnom prostoru Luke Beograd


Tokom četiri dana festivala, nastupiće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene – Laurent Garnier, Tale of Us, Helena Hauff, Moodymann, David August i Matthew Jonson i još 20 izvođača.

Novo izdanje Apgrade festivala, u četvrtak 12. septembra otvara David August, koji ponovo izvodi i jedan od najlepših live nastupa u savremenoj elektronskoj muzici sa kojim je krajem prošle i početkom ove godine već imao više od 50 nastupa na solo turneji koja je obuhvatila Evropu, Ameriku i Australiju. Podršku za tehno “wunderkinda” pružiće italijanska di-džej zvezda i zagovornica vinila Paquita Gordon, kao i Kristijan Molnar.

Ekskluzivnim nastupima u regionu, program glavne bine, u petak. 13. septembra predvode miljenik beogradskih klabera svih generacija Laurent Garnier, čiji se prošlogodišnji maratonski petočasovni set na Apgrade-u još uvek prepričava, kao i harizmatična tehno heroina Helena Hauff koja u Beograd dolazi na vrhuncu slave. Pored zvezda večeri, na glavnoj bini će se naći i R.O.S.H. i Ali Güney.

Nosioci programa druge festivalske bine, za čiju selekciju je zadužen klub Drugstore, biće internet i muzička senzacija, popularni tehno boy band FJAAK, kao i Red Light Radio selektor Orpheu The Wizard. Domaću podršku pružiće 33.10.3402 i Aaska.

Popodnevno zagrevanje za glavni program Apgrade festivala počinje u 16 časova uz video strim u saradnji sa Red Light Radio iz Amsterdama i predstaviti novi talas domaćih di-džejeva svetu. Red Light Radio dnevni video strim prenosiće Apgrade i Red Light Radio na njihovim Facebook stranicama, sve do početka glavnog programa.

Trećeg dana festivala, u subotu, 14. septembra, magiju na bini stvoriće najtraženiji svetski di-džej tandem i vodeći Afterlife protagonisti Tale Of Us. Iste večeri na glavnoj bini specijalni live show donosi jedan od prvih Apgrade gostiju – legendarni tehno multiinstrumentalista Mathew Johnson. Posle njega, densflor preuzima Tijana T, dok su za intro zaduženi Runy i Akioki.

Istog dana, na drugom stejdžu, publiku očekuju misteriozni producent Skee Mask, autor jednog od najzapaženijih elektronskih albuma 2018. „Compro“, dok ok je drugi hedlajner pariski mastermajnd elektronske eklektike Low Jack, čiji setovi obiluju nepredvidivom raznolikošću i muzikalnošću. Njima će se pridružiti naš predstavnik Ilian Tape porodice, Regen, kao i SAUD iz kolektiva SUTRA.

U nedelju, 15. septembra, na posebnoj lokaciji impresivnog industrijskog kompleksa Luke Beograd na samoj obali Dunava, veče zatvaranja kreće uz zalazak sunca, u programskoj režiji Tijane T, čiji je gost detoritska i globalna muzička ikona – Moodymann. Ovaj muzički čarobnjak uživa status di-džej maestra koji sa velikom lakoćom svinguje između džeza, fanka i soula s jedne, hausa i tehna s druge strane. Uvod u ovo posebno veče napraviće Phillie P i DJ Brka.

 

Na svim blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs dostupne su dnevne festivalske ulaznice po cenama od 1290 RSD i 990 RSD za dane otvaranja i zatvaranja i 1490 RSD za petak i subotu. Cena dnevne VIP ulaznice je 1690 RSD za prvi dan, 1990 RSD za petak i subotu.

U prodaji je preostao i mali broj trodnevnih festivalskih kompleta (četvrtak, petak i subota), 2690 RSD za standardni i 3990 RSD VIP.

Sve informacije o programu i ulaznicama dostupne su na sajtu Apgrade.org kao i na Facebook stranici eventa.

Satnica festivala će biti objavljena na Facebook strani Apgrade.

 

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1201618103340816/

Za vesti o novim gostovanjima, pratite Apgrade na Facebooku i Instagramu.

Specijalne podkaste i intervjue nađite na Apgrade sajtu.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia