Booking.com
EKO Društvo News Srbija

KOME SMETA NAPREDAK SRBIJE? Lažni ekolozi napali Vrnjačku Banju!

VRNJAČKA BANJA NAJPOSEĆENIJA U SRBIJI ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Oboren i jedan vrlo važan rekord!

Lažni ekolozi ruše panoramski točak – Nikada i nigde nisu postavili pitanje koju su posledice bacanja bombi sa osiromašenim uranijumom na Srbiju, ali su ujedinjeni u nameri da lažnim ekološkim problemima pokušaju da sruše Vučića s vlasti

Nevladina, navodno neprofitabilna organizacija koju finansira Rokfelerofa fondacija, organizuje u petak konferenciju za štampu u Vrnjačkoj Banji na kojoj će govoriti o, opet navodnoj, ekološkoj šteti koja će, prema njihovim rečima, nastati usled montaže panoramskog točka u Banji. Nova Turistička atrakcija Vrnjačke Banje na taj način biće zlouotrebljena u svrhu podmetanja izmišljenih ekoloških problema građanima Srbije.

Navodno, problem je nastao zbog 22 centimetra, koliko visina točka prelazi zakonom predviđenu visinu atrakcije po kojoj su pre Vrnjačke Banje postali poznati Beč, Budimpešta, Istanbul. Naime, kako navode u jednom od tekstova na portalu nevladine organizacije koja organizuje konferenciju, dozvoljena visina za koju opština može da izda saglasnost za gradnju, bez da za to pita resorno republičko ministarstvo je 50 metara, ali će visina točka iznositi 50,22 metra što je povod za proglašavanje početka radova ilegalnim. Gube se organizatori konferencije u svojim namerama, pa su od ekologije stigli do građevinskih dozvola i sve uz konstataciju da projekat nije “zdravorazumski”.

ilustracija
Foto: Ilustracija

Postavlja se pitanje zbog čega svojim finansijerima i partnerima nisu predočili štetu koja je nastala bacanjem bombi sa osiromašenim uranijumom na Srbiju i koja je šteta pričinjena građanima naše zemlje? Da li će i zbog toga da organizuju konferencije za novinare ili će, kao što je očigledno, pod plaštom lažnih ekologa prodavati građanima Srbije maglu, a sve kako bi usporili napredak naše zemlje, napravili antikampanju predsedniku Aleksandru Vučiću i tako opravdali dodeljena finansijska sredstva od zapadnih agentura i brojnih antisrpskih fondacija.

banja

PRESSSERBIA

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia