fbpx
Lifestyle Zanimljivosti

Do koje godine ženama rastu grudi?

Medicinski turizam - gde su najbolji silikoni?

Veličinu grudi određuju faktori poput genetike, težine, godina i trudnoće, a promene u veličini i obliku grudi događaju se tokom celoga života, ali u određenoj dobi grudi prestanu rasti. Znate li do koje godine ženama rastu grudi?


 

Veličina grudi stalno se menja, a može varirati čak i do jedne veličine korpice grudnjaka. Kod većine žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi završi u prilično ranoj životnoj dobi.

Ženske grudi rastu do kasnih tinejdžerskih ili ranih dvadesetih godina, ali promene u njihovoj veličini i obliku događaju se tokom celog života i povezane su s promenama u tkivu grudi. Na te promene utiču promene u hormonima, trudnoća, dojenje, debljanje ili mršavljenje, menopauza i slično’, objašnjavaju ginekolozi.

Tokom trudnoće grudi narastu i po nekoliko brojeva, a tkivo se može jako raširiti, pa se možda neće moći potpuno vratiti na prijašnje stanje. Osim toga i dojenje može uzeti svoj “danak” i promeniti izgled dojki. Na koji način, to opet zavisi od tkiva i gustoće dojki te promenama u težini. Neke žene kao posledicu trudnoće imaju veće grudi, dok se drugima nakon dojenja grudi smanje.

Genetika ipak igra najveću ulogu u veličini i obliku ženskih grudi. Geni utiču na nivo hormona koji potom utiču na tkivo u grudima određujući gustoću, ali i izgled kože. Genske karakteristike žene mogu povući s obe strane porodice,  a istraživanje objavljeno u časopisu BMC Medical Genetics otkrilo je kako sedam genskih faktora znatno utiče na izgled jednog od najženstvenijih atributa,a te smo faktore upravo i spomenuli.

(zadovoljna.hr)

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close