Booking.com
News Društvo

Kikinda: U subotu svečano otvaranje Letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti

circle point srb optimized

U subotu, 6. jula 2024. godine, u 11 časova, u kući Sova u Kikindi, održaće se svečano otvaranje Letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti u Beogradu.


 

Na otvaranju ovogodišnje Letnje umetničke škole, pod nazivom Circle Point, prisutnima će se obratiti: gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, rektorka Univerziteta umetnosti prof. dr Mirjana Nikolić i direktor LUŠ-a, prorektor Univerziteta umetnosti prof. dr um. Vladimir Tatarević. Događaju će prisustvovati i predstavnici partnerskih institucija: v.d. direktora Kulturnog centra Kikinda Marko Markovljev i direktor Centra za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” Aleksandar Lipovan.

Tokom trajanja Letnje umetničke škole održaće se četiri radionice – radionica keramike, dramska, likovna i radionica muzičke režije, koje će voditi profesori Univerziteta umetnosti – LJubica Knežević (FPU), Tara Manić (FDU), Nemanja Nikolić (FLU) i dr um. Marko Stojanović (FMU).

Međunarodna letnja umetnička škola je edukativni program Univerziteta umetnosti u Beogradu namenjen domaćim i stranim studentima, koji se više od 20 godina održava svakog leta, uvek u drugom gradu-domaćinu, sa ciljem promocije savremenog umetničkog stvaralaštva mladih, inspirisanog lokalitetom u kojem se škola održava.

Ove godine, program se održava u Kikindi, u čijem će se zelenom okruženju umetnici baviti izazovima očuvanja prirode i održivosti ekosistema.

Škola će biti realizovana u saradnji Univerziteta umetnosti u Beogradu sa gradom Kikindom, Kulturnim centrom Kikinda i Centrom za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, koji će ove godine biti domaćini 40 studenata umetnosti iz zemlje i inostranstva.

R a d i o n i c e

  • RADIONICA KERAMIKE

Održivo Stvaranje: Zemlja u rukama

Radionicu vodi: LJubica Knežević, vanredni profesor FPU

  • DRAMSKA RADIONICA

Zeleno, volim te zeleno

Radionicu vodi: Tara Manić, pozorišna rediteljka i asistentkinja FDU

  • LIKOVNA RADIONICA

Slika + Film = Ekologija / Image + Film = Ecology

Radionicu vodi: Nemanja Nikolić, docent FLU

  • RADIONICA MUZIČKE REŽIJE

Muzičkom režijom do reciklaže zvuka

Radionicu vodi: Marko Stojanović, docent FMU

(pressserbia)

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia