fbpx
Travel Zanimljivosti

Katar – urme i nomadi!

Kuhinja svih arapskih zemalja je veoma slična i bazira se uglavnom na istim ili sličnim namirnicama, nema razlike niti kad su Katar i katarska kuhinja u pitanju.


 

Veoma je zastupljena riba i morski plodovi koju spremaju na sve moguće način, a od mesa, jede se uglavnom jagnjetina i meso od kamile.

Kao i kod svih naroda većinom islamske veroispovesti Katarci ne koriste svinjetinu, već samo halal meso, meso životinja koje su ubijene po islamskom zakonu.

Najpoznatije jelo im je švarma, koje sadrži grilovanu piletinu ili jagnjetinu, sa raznim sosevima umotano u tradicionalni arapski hleb.

Deserti se uglavnom spremaju od griza sa dodatkom ružine vodice, i urmi koje  su nezaobilazne. Uz slatka jela se uglavnom služi šolja arapske kafe.

I dan danas u Kataru se hrana služi i jede na specifičan način. Služi se na podu u velikim poslužavnicima, a jede se  rukama. Veruje se da konzumiranje hrane rukama nosi dobru energiju.

Ako budete gosti katarskog domaćina nemojte se začuditi ako vam on bude rukama kidao najbolje delove mesa i bacao, jer vam tim iskazuje svoje poštovanje, a vi ga uzvraćate tako što primate te komade mesa.

Nakon obroka uglavnom se služe urme i kafa.

(lifepressmagazin/pixabay)

Loading...

Video nedelje

ALEKSANDRA - NEPONOVLJIVO (OFFICIAL VIDEO)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

LaClasse Couture

Prijatelji sajta


BG online

Vesti Dana

reporter

class=
class=

Iskoristite stalne popuste-Ulepšajte se!
ageless

Close