Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Kamen u bubregu, bolni grčevi u nogama – Užasne komplikacije mogu nastati u organizmu samo zbog ovog minerala!

OVI lekovi UNIŠTAVAJU bubrege, dok SAMO TRI analize POKAZUJU u kakvom su stanju - OTKRIVA NEFROLOG

Nedostatak magnezijuma može biti ogroman problem za svakodnevno funkcionisanje, pa ako ste često umorni i bez energije, neraspoloženi i nemate volje za bilo šta, verovatno se radi o ovom problemu.


 

Kako bi naše telo funkcionisalo pravilno, neophodno je da u sebi imamo određenu dozu magnezijuma. Kada se nalazimo u deficitu sa ovim mineralom, organi počinju da nam šalju signale koje nikako ne bi trebalo da ignorišemo.

Prema istraživanjima nedostatak magnezijuma može dovesti do ozbiljnih medicinskih poremećaja kao što su osteoporosis, dijabetes tipa 2 i kardiovaskularna oboljenja. Ovi znakovima će vas na nedostatak magnezijuma u organizmu i da nešto trebate da preduzmete.

Grčenje mišića

Usled nedostatka magnezijuma dolazi do grčenja mišića Magnezijum je mineral koji dopušta našim mišićima da se opuste. Kada našem telu nedostaje magnezijum, počinjemo da imamo problema sa mišićima, osećamo česte grčeve ili trzaje mišića, ponekad imamo i tikove facijalnih mišića. U ekstremnim situacijama, grčevi mogu dovesti do hronične nesanice.

Nepravilne srčane kontrakcije

Manjak magnezijuma takođe može imati negativan efekat na srčane mišiće. Pošto ovaj mineral omogućuje pravilne kontrakcije srčanih mišića, njegov nedostatak može dovesti do srčane aritmije, koja uvećava šansu za srčanim udarom, kao i moždanim udarom.

Depresija i loše raspoloženje

Pre više od jednog veka, lek za depresiju bio je magnezijum. Pre više od jednog veka, bilo je uobičajeno za doktore da prepisuju magnezijum pacijentima koji pate od depresije. Danas, veza između nedostatka magnezijuma i lošeg raspoloženja je zaboravljena, iako mnoga istraživanja teže tome da je ponovo osnaže.

Tosamja.media / Izvor: Shutterstock

Neprijatno zujanje u ušima

Tinitus je medicinski izraz za zujanje u ušima. Iako je tinitus često uzrokovan infekcijama, do njega takođe može doći usled unošenja premale doze magnezijuma u organizam. Stoga, ukoliko imate ovakve probleme, pokušajte da povećate dozu magnezijuma koju svakodnevno unosite i proverite da li je to prekinulo neprijatno zujanje u ušima.

Kamen u bubregu

Većina ljudi veruje da je dobijanje kamena u bubregu uzrokovano nedostatkom kalcijuma. Međutim, novija istraživanja teže tome da pokažu da nedostatak magnezijuma takođe može biti uzrok ovog oboljenja. Upravo zato, konzumiranje namirnica koje su bogate magnezijumom može izlečiti ovu bolest.

(sd.rs/pixabay)

PRess Serbia