Booking.com
Lepota i zdravlje Lifestyle News

Kako sprečiti nastanak žuljeva zbog nove obuće?

Kako sprečiti nastanak žuljeva zbog nove obuće?

 

Uz ove jednostavne savete uživaćete u novoj obući, a ne lečiti žuljeve na nogama.


 

Nove cipele koliko mogu pružiti zadovoljstva, toliko mogu prouzročiti i boli. Kako ne biste dobili žuljeve od novih cipela donosimo male trikove koje će vas spasiti od boli.

Prvenstveno odaberite cipele primjerene veličine. Izaberite cipele koje su točno vaš broj. Nemojte uzimati manji broj cipela uz nadu da će se raširiti, jer dok ih vaša noga razgazi vi ćete pretrpjeti strašne bolove.

Kupite sprej za njegu stopala. Ovakvi sprejevi koštaju oko desetak KM i sprječavaju znojenje noga i trenje. Osim toga, sprječavaju širenje loših mirisa. Umjesto sprejeva, preporučuje se stavljanje baby pudera na stopala. Stavite  ga na noge, ali možete i u cipelu. Nemojte se bojati da će ostati bijeli tragovi, jer će on nestati tijekom hoda.

Cipele nosite kod kuće kako biste otkrili koja vas područja stežu i na kojim biste područjima mogli dobiti žuljeve. Ta područja izmasirajte i stavite flaster na njih.

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia