Booking.com
Početna » Travel » Kako odlučiti gde putovati?
Saveti Travel Zanimljivosti

Kako odlučiti gde putovati?

Kako odlučiti gde putovati?

Počelo je proleće, dolaze praznici i već razmišljate kuda na odmor. Da to zaista i bude odmor, a ne stres, potrebno je da dobro proučite kakav vas smeštaj očekuje.


Pariz, Rim, Beč, Barselona, Amsterdam… Vrlo popularne prolećne destinacije, bar za one koji u Srbiji mogu da izdvoje novac za nešto što nije letovanje ili zimovanje.

Koliko vas ovo proleće može koštati?

“Cene se kreću od nekih četrdesetak evra za najjeftinije autobuske aranžmane, do par stotina, odnosno 400-500 evra za skuplje avionske aranžmane”, kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Od ovih iznosa veliki deo odlazi na smeštaj, i onda počinje potraga: Da li je skoro renovirano, čisto, kakav je nameštaj, i glavno pitanje – kako da budemo sigurni da će nas lepa slika sa ekrana dočekati i kada pređemo prag sobe.

“Putnici bi sami trebalo da sprovedu istraživanje i pogledaju na sajtu Booking.com, TripAdvisor, Trivago i još nekim onlajn portalima koje su ocene i koji su komentari, i šta je ono što njih zanima”, kaže Aleksandar Vasilijević, predsednik upravnog odbora Horesa.

A ako se ipak dogodi ono što ne želite – loš smeštaj?

“Kada se vrate sa putovanja, putnici imaju rok da svoju žalbu u bilo kojoj formi – usmenoj, pismenoj, telefonom – predoče agenciji preko koje su putovali. To jeste prednost kada putujete preko turističkih agencija, jer postoji jedna ustaljena forma, zakonom predviđena, i zaštita prava putnika vrlo je jasno izražena”, objašnjava Seničić.

Najgore što mođete uraditi jeste da odustanete od smeštaja kada vidite šta vas je dočekalo jer je u tom slučaju teško povratiti novac.

Nadležni kažu – završite svoje putovanje, i onda potražite svoja prava koja imate po zakonu.

(B92)

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia