Booking.com
Gadgets and Tech

Kako deaktivirati instagram nalog – privremeno i trajno

Uskoro stiže INSTAGRAM za mlađe od 13 godina

Kako deaktivirati instagram nalog – privremeno i trajno


Postoji mnogo razloga zašto biste želeli da deaktivirate svoj Instagram, možda želite da odmorite od društvenih mreža, možda zatvarate firmu koja je imala svoj nalog na Instagramu, možda više ne želite da se bavite tim hobijem – postoji mnogo opcija. Kako onda deaktivirati Instagram?

Postoje dva načina kako to možete izbrisati Instagram: prvi je da to uradite privremeno i to radite u slučajevima kada želite da se ne izbrišu svi vaši podaci slike sa ove aplikacije, ili prosto planirate da se u nekom trenutku vratite na ovu mrežu.

Drugi način je da se deaktivira trajno, što znači da nikada više nećete imati pristup ovom nalogu, da će apsolutno sve što ste imali od podataka na ovoj društvenoj mreži biti obrisano i nikad dostupno.

Ovo je vodič kako obrisati nalog na Instagramu i trajno i privremeno. Pa da počnemo…

Kako privremeno deaktivirati Instagram nalog?

Najpre je potrebno da znate da se Instagram ne možete obrisati iz aplikacije, već je neophodno da uđete na svoj profil preko pretraživača sa svog mobilnog telefona, nebitno da li je to Google Chrome, Mozilla Firefox ili Opera…

1. Korak – Otvorite Instagram u pretraživaču

Ulogujte se na svoj Instagram profil preko pretraživača koji inače koristite, a ne preko aplikacije. Kliknite na vašu profilnu sliku u donjem desnom uglu.

2. korak – kliknite na dugme izmena profila

Kada se nađete na vašem profilu biće izlistano sve što ste podelili na Instagramu, kao i informacije o vašem profilu. Desno od vaše profilne slike biće dugme na kome piše “izmenite profil” ili “Edit profile”.

Klik na to dugme će vas odvesti na novu stranicu, koju je potrebno da izlistate do kraja. Dakle, premotajte stranicu preko naziva vašeg profila, informacija o vama kao što su kratak opis, broj telefona i lozinka. Na samom dnu će vam se prikazati novo dugme.

Ako vam je profil na srpskom jeziku biće napisano “Privremeno onemogući moj nalog” ili na engleskom “Temporarly disable my account”.

Kako deaktivirati Instagram profil? Tako što ćete kliknuti na dugme obeleženo strelicom u donjem desnom uglu.

3. korak – Obeležite zašto brišete svoj Instagram nalog

Klikom na dugme “Privremeno onemogući moj nalog” Instagram će vas poslati na novu stranicu, gde će se zahtevati od vas da obeležite razlog zbog kog ste se odlučili da privremeno obrišete aplikaciju.

Ovo polje služi radi statistike, da bi Instagram znao kako da poboljša korisničko iskustvo i da bi vam otklonili određene nedoumice ukoliko su one razlog vaše deaktivacije.

U polju ispod je potrebno da unesete svoju lozinku, kako ne bi postojala mogućnost zloupotrebe i brisanje naloga od strane trećeg lica.

Kada kliknete na opciju “Zašto želite da izbrišete svoj Instagram” ili “Why are you disabling your account” pojaviće vam se ovaj padajući meni. Odatle treba da odaberete neki razlog, zašto ste se odlučili da obrišete ovu društvenu mrežu.

5. korak – Kako deaktivirati instagram? Klikom na ovo dugme

Kada obeležite razlog zašto napuštate Instagram i unesete vašu lozinku, ostaje poslednji korak, a to je da kliknete na dugme koje se nalazi u donjem desnom uglu – “Privremeno onemogući moj nalog” ili “Temporarly disable my account”. Klikom na ovo dugme privremeno brišete svoj Instagram nalog.

Ako se nekad odlučite da se vratite na ovu mrežu, biće dovoljno samo da u aplikaciji ukucate svoj username i lozinku i nalog će ponovo biti aktiviran i sve vaše fotografije i ostali podaci će ponovo biti dostupni vama i vašim pratiocima.

Kako trajno deaktivirati Instagram?

U narednim redovima će biti objašnjeno korak po korak kako trajno deaktivirati Instagram. Kada obrišete svoj nalog trajno, imaćete period od mesec dana kada ćete moći ponovo ući na svoj profil i tada će trajno brisanje biti poništeno. Posle mesec dana se sve briše i više nećete imati pristup svom nalogu, fotografijama i svemu što ste delili na mreži.

1. korak – kako deaktivirati Instagram

Najpre otvorite vaš profil na aplikaciji. Ovo je detaljan vodič kako da trano obrišete svoj Instagram nalog.

2. korak je da kliknete na podešavanja i tada će vam se otvoriti meni sa desne strane.

3. korak – kliknite na opciju “Pomoć” ili “Help”.

Otvoriće vam se novi meni, i tu kliknite na opciju “Centar za pomoć” ili “Help center”.

4. korak – upravljanje centrom za pomoć

Kada kliknete na “Help centre” Instagram će otvoriti stranicu koja izgleda ovako:

Kliknite na drugu opciju “Managing your account” ili “Upravljanje nalogom”.

6. korak – kada kliknete na ovu stranicu otvara se nov meni, gde treba da kliknete na opciju “Delete your account” ili “Obriši svoj nalog”.

7. korak – kliknite na drugu opciju “How do I delete my Instagram account?” ili na srpskom “Kako da obrišem svoj nalog?”

8. korak – otvoriće se nova stranica gde je potrebno skrolate dok ne naiđete ovu opciju “Delete your accout” ili “Obriši svoj nalog”. Ova stranica će vas odvesti na link koji smo ostavili na početku vodiča kako trajno deaktivirati Instagram nalog.

9. korak – odaberite razlog zašto brišete svoj nalog Klikom na link “Obriši svoj nalog”, na telefonu će vam se otvoriti stranica sa pretraživača telefona, gde će biti potrebno da obeležite razlog zašto želite da izbrišete svoj nalog.

Nema netačnog odgovora, možete obeležiti šta god želite.

10. korak – unesite svoju šifru i kliknite na dugme gde piše “Delete (i naziv vašeg profila)”.

11. korak – otvoriće vam se stranica sa pitanjem da li ste sigurni da li želite da obrišete svoj nalog. Odgovorite sa OK.

Gotovo. Vaš nalog je deaktiviran, a podaci će biti trajno obrisani u roku od mesec dana. U tom periodu ne smete ponovo ulaziti na Instagram jer će se profil automatski ponovo aktivirati.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ ESRESO

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia