fbpx
Health and beauty Lifestyle News Saveti

Kako da se zauvek rešite suvišnih kilograma?

Kako da se zauvek rešite suvišnih kilograma?

 

U životu je važno postupati prema pozitivnim savetima, stoga ove savete ne zaboravite kada završi vaš period dijete.


 

Pet saveta koji slede od neupitne su važnosti kada je u pitanju zdravo i kvalitetno mršavljenje. Treba naglasiti kako kraj svake dijete podrazumiva novu životnu priliku.

U životu je važno postupati prema pozitivnim savetima, stoga ove savete ne zaboravite kada završi vaš period dijete.

Ovo su ujedno i saveti za celoživotno održavanje dobrog fizičkog izgleda, ali i onoga što je još značajnije, dobrog zdravstvenog stanja.

  1. savet: Zapitajte se jeste li do sada jeli i kada niste bili gladni

Ukoliko potvrdno odgovorite na ovo pitanje znajte da je razlog vaše preterane konzumacije hrane isključivo loša životna navika, a ne potreba vašeg organizma za preteranom količinom nutrijenata.

Iz navedenoga proizlazi da vrlo jednostavno možete smanjiti dosadašnju količinu konzumiranih namirnica iz razloga što vam uopšte i nije bila potrebna.

  1. savet: Kada osetite glad znajte da vaša pomisao na određeno jelo ne podrazumeva i stvarnu potrebu organizma za istim

Uobičajena je pojava da kada osete glad ljudi pomisle na određenu namirnicu ili jelo. Međutim, to je samo predlog za konzumaciju nastao od strane vaše mašte. Čovek je razumsko biće, putem razuma odluči kako na primer neće konzumirati otrovne namirnice za ljudski organizam. Jednostavno je zaključiti i kako vaš razum može odlučiti koje namirnice trebate konzumirati te stoga odabir namirnica prepustite razumu.

kg2

  1. savet: Ne smete osećati preteranu glad

Prema mišljenju velikog broja stručnjaka za područje prehrane glad je osećaj koji uzrokuje stres ljudskom organizmu. Svaka dijeta ima bolji učinak ako u periodu kada se praktikuje organizam nije pod stresom. Stresne situacije stvaraju neuravnoteženo stanje u organizmu koje za svoju posledicu može imati povećanje telesne težine i pri smanjenom kalorijskom unosu u odnosu na uobičajeni. Kvalitetne dijete kao i kvalitetan način prehrane podrazumevaju unos dostatne količine hrane kako gotovo pa ne biste osećali glad. Međutim, postoji pravilo adekvatnog dnevnog unosa kalorija koje treba biti zadovoljeno. Birajte široku lepezu nutritivno kvalitetnih namirnica niske kalorijske vrednosti. Povrće poput zelene salate, svežih krastavaca, brokule i karfiola savršen je izbor kao prilog uz ostale potrebne nutrijente te se konzumacija istog, u većini kvalitetnih programa prehrane, preporučuje u velikim količinama.

  1. savet: Sprečite potencijalne greške

Svi smo mi samo ljudi, neki više, a neki manje, podložni hedonizmu. Ne dovodite se u bespotrebna iskušenja te na primer pri prolasku pored poslastičarnice ne pokušavajte videti što se u njoj nalazi. Zatim, ne razmišljajte o kolačima ako ne uživate razmišljajući o suvišnim kilogramima te lošem zdravstvenom stanju.

  1. savet: Svakodnevno uživajte u promenama koje primetite

Kada jednom osetite vlastitu samokontrolu i rezultate koji su iz nje proizašli verujte kako ćete biti svesni da ne postoji hrana koja bi vam bila vredna gubitka tako značajne moći nadzora nad vlastitim životom.

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close