Booking.com
Početna » FAKT » JERMENI BOMBARDUJU AZERBEJDŽAN SRPSKIM RAKETAMA!
FAKT News

JERMENI BOMBARDUJU AZERBEJDŽAN SRPSKIM RAKETAMA!

JERMENI BOMBARDUJU AZERBEJDŽAN SRPSKIM RAKETAMA!

Oružane snage Jermenije u napadima na položaje azerbejdžanske armije koriste rakete proizvedene u Srbiji, piše AZERIDEFENCE.COM portal vojnih snaga Azerbejdžana.


Prema navodima azerbejdžanskog sajta “Azeri Defense“, u Fizuliju su pronađeni ostaci projektila koje su oružane snage Jermenije ispalile, a koje je proizvela srpska kompanija “EDePro”.

Prema katalogu ove kompanije, G-2000 je trenutno raketa najvećeg dometa na tržištu. Kompatibilan je sa raketnim bacačima BM-21 Grad i PM-70. Ukupna težina rakete je 69 kilograma, težina bojeve glave je 19,1 kilogram, maksimalna brzina leta joj je 1.100 metara u sekundi, dok se njom može gađati sa maksimalne udaljenosti od 40,2 kilometra.

Bitno je napomenuti i da je uoči borbe u regiji Tovuz u julu pokrenuto pitanje prodaje oružje Srbije Jermeniji. Potvrđujući ovu činjenicu, zvanični Beograd je navodno priznao da je “minobacače i municiju vrednu nekoliko miliona dolara izvezla u Jermeniju privatna kompanija”.

– Međutim, rakete ispaljene u najnovijim sukobima Jermenije i Azerbejdžana pokazuju da je izjava Srbije neiskrena i da ona ustvari izvodi veće sisteme naoružanja u Jermeniju. Ostaje da se vidi da li je ovo oružje prevačeno preko Jermenije ili direktno režimu u Nagorno-Karabahu – piše “Azeri Defense”

foto: printscreen

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia