fbpx
Entertainment Lifestyle Svet Zanimljivosti

JEDINI NAROD NA SVETU BEZ OBOLELIH OD RAKA! Donosimo njihove recepte, pročitajte šta jedu i kako žive!

JEDINI NAROD NA SVETU BEZ OBOLJELIH OD RAKA! Donosimo njihove recepte, pročitajte šta jedu i kako žive!

Hunzi se kupaju u hladnoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stepeni ispod nule, a i sa 65 godina rađaju decu. Doživeti 120-tu, za njih je normalna stvar…


Situacija u ovom narodu je i dan danas takva, oboleli su retkost a prosek životnog veka – 120 godina. Hunzakuti su stari narodi, smešten na samoj granici Pakistana i Indije u dolini reke Hunzi koju okružuju oštre klisurine Himalaje.
Mesto njihovog življenja poznato je još i kao “Oaza mladosti” zbog neverojatne dugovečnosti, ali i mladolikosti.
Hunzi se kupaju u hladnoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stepeni ispod nule, a i sa 65 godina rađaju decu.
Leti jedu sirovo voće i povrće, a tokom zime konzumiraju suve marelice, proklijale žitarice i ovčiji sir. Postoji period kada Hunzi ne jedu apsolutno ništa. Taj je period poznat kao “gladno proleće” kada voće još nije dozrelo i traje 2-4 mjeseca, pa Hunzi u tom periodu konzumiraju samo sok od suvih marelica.
Proteine unose u najmanjim mogućim količinama, a dnevno unesu u proseku 1.933 kalorija, od kojih je 50 g proteina, 36 g masti i 365 g ugljenih hidrata. Iz iskustva mnogih stranaca pridošlica koji su se preselili u dolinu reke Hunze, zaključili su da je glavni faktor dugovečnog života ovog naroda – zdrava ishrana.
Jedan kineski časopis je 1984. godine opisao vrlo zanimljiv događaj. Jedan od Hunza, po imenu Said Adbul Mobuda, zbunio je sve radnike emigracijske službe na londonskom aerodromu kada je pokazao svoj pasoš. On je, naime, bio rođen 1832. godine i imao je 152 godine. Smatrao se štićenikom u zemlji Hunza, a pamtio je događaje još iz 1850. godine.
Hunzi su izrazito vitalni i spretni, pešače po 20 km dnevno i penju se po liticama bez posebnog napora.
JEDINI NAROD NA SVETU BEZ OBOLJELIH OD RAKA! Donosimo njihove recepte, pročitajte šta jedu i kako žive!
Pleme Hunza  je staro pleme stacionarno u severnom Pakistanu čiji pripadnici u pravilu dožive preko 100 godina, a za rak kao bolest ne znaju. Njihova hrana ima bogati udeo vitamina B17. Bogatstvo u plemenu Hunza se meri količinom stabala kajsije, što ima više stabala, pripadnik plemena je ugledniji i bogatiji, jer su osušene koštice kajsije posebna hrana. Osušene koštice kajsije su najbogatije nitrilozidom (vitaminom B17).
Loading...

Video nedelje

DJ MARTIN - BUDI MOJE SVE (4K)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close