PEVAČICA Jasna Đokić predstavila je danas u Radio Beogradu peti studijski album “Aj što je otiš’o”, sa sedam pesama, njen četvrti za našu najstariju diskografsku kuću PGP RTS.

– Dobar dan svima, velika mi je čast i zadovoljstvo što ste prisutni kada mi trebate – obratila se elegantna slavljenica gostima među kojima su bili i legendarna Mira Vasiljević koja je Jasnu u ansamblu “Đerdan” naučila tradicionalnoj muzici, Merima Njegomir i Izvorinka Milošević. – Moj tata je u bolnici i duša mi je prazna zbog njega, ali mi je srce puno jer ste me ispoštovali. Želim da vam pesmom podarim emocije i ljubav.

Pre nego što će uživo sa orkestrom otpevati pet pesama, Jasna se zahvalila PGP RTS koji ove godine obeležava 65 godina rada, Miri Vasiljević koja ju je naučila radu, redu i disciplini, majci Ljubici, kolegama, saradnicima i suprugu koji je, kako reče, trpi već 25 godina.

Mini-koncert otvorila je evergrinom “Sedim u jednom pariskom lokalu”, za tatu je otpevala “Vino i gitare”, a sa novog albuma izvela je Daniluškinu “Dođi kradom”.

Za numeru “A ti se nećeš vratiti” rekla je da nije njen fah, ali je izvodi na nastupima, dok je po želji direktora marketinga PGP RTS otpevala “Gde Dunav ljubi nebo”.

MIRINE SUZE RADOSNICE

UMETNIČKI rukovodilac ansambla “Đerdan” Mira Vasiljević na Jasninu promociju stigla je uprkos slomljenoj ruci i problemima sa kičmom. Kada joj se slavljenica zahvalila na dolasku, Mira se rasplakala.

– Plačem od radosti – kazala je legendarna Mira, nekada prvi biser i osnivač ženskog vokalno-instrumentalnog ansambla “Đerdan”.