fbpx
Auto Business Company Entertainment Lifestyle Zanimljivosti

Iznenađujući potez auto-giganta. Toyota da je besplatno licence za svoje patente

Iznenađujući potez auto-giganta. Toyota da je besplatno licence za svoje patente

Ovo niko nije očekivao!


Japanski proizvođač automobila ,,Tojota” objavio je da će odobriti besplatne licence za gotovo 24.000 svojih patenata za tehnologije povezane sa elektrifikacijom vozila.

Imajući na umu količinu vremena, novca i resursa potrebnih za razvoj održive mobilnosti radi suzbijanja rasta štetnih emisija i nastavka korišćenja trenutno dostupne tehnologije, Toyota Motor Corporation preduzela je u sredu dve mere u vezi sa svojim patentima i tehničkim znanjem radi dalje promocije sve šire upotrebe elektrikovanih vozila.

Prvo, Tojota je saopštila da će odobriti besplatne licence za gotovo 24.000 patenata koje ima (uključujući i neke prijave koje su još u postupku), za tehnologije povezane s elektrifikacijom vozila.

Drugo, Tojota će osigurati besplatnu tehničku podršku drugim proizvođačima koji razvijaju i prodaju elektrifikovana vozila kada koriste Toyotine elektromotore, baterije, sisteme upravljanja snagom, upravljačke računare i druge tehnologije vezane za elektrifikaciju vozila kao deo svojih pogonskih sistema.

Odobravanjem besplatnih licenci i pružanjem tehničke podrške za svoje sisteme elektrifikacije vozila, Tojota želi dodatno da promoviše širenje elektrifikovanih vozila i na taj način pruži pomoć vladama, proizvođačima automobila i društvu u celini da ostvare zacrtane ciljeve povezane s klimatskim promenama.

Potpredsednik Tojote je povodom ovog izjavio:

-Na temelju velikog broja upita koje smo dobili u vezi s našim sistemima elektrifikacije vozila od kompanija koje prepoznaju potrebu popularizacije hibrida i drugih tehnologija za elektrifikaciju vozila, verujemo da je sada vreme za saradnju. Ako broj elektrifikovanih vozila značajno naraste u sledećih 10 godina, ona će postati standard, a naša je želja da imamo ulogu u tome pružajući snažnu podršku tom procesu.

 

 

 

(srbija danas)

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close