Booking.com
Zanimljivosti

Iznenađenja koja će vam prirediti vaše dete!

"PUCAJU OD ZDRAVLJA" Male tajne roditelja čija deca nikad nisu bolesna

Svaki dan proveden sa detetom, od njegovog rođenja predstavlja novu avanturu i to znaju svi koji su se ostvarili kao roditelji. Mi smo za vas skupili neka od iznenađenja koja će vam vaše dete prirediti tokom odrastanja, a koja uvek dođu neočekivano.


 

Volim te. Nije važno da li će vaše dete razumeti ono što govori u trenutku kad izgovori te reči, budite sigurni da ćete ga pamtiti do kraja života, jer je osećaj zaista neopisiv.

Trenutak kada dete preraste vaše krilo. Ovaj trenutak zaista dođe odjednom i roditelji su uglavnom nespremni. Oni mirni trenuci kada je dete najspokojnije u vašem krilu veoma brzo prođu i zato uživajte u njima dok god možete.

Dete želi da bude samo. Budimo realni, svi mi ponekad poželimo da se odmorimo od svoje dece, posebno u periodu kada su još mala i ne ostavljaju nas čak da odemo sami do toaleta, ali onaj trenutak kada dete želi da se odmori od vas i bude samo, sigurno vam neće lako pasti. To je znak odrastanja i nezavisnosti onoga čemu težimo i čega se pribojavamo u istu ruku.

Trenutak kada vas dete nauči nekim stvarima. Čim počnu da pričaju i da uče, deca neke stvari znaju bolje i više pamte od roditelja. Tako se može desiti da se dete tačno seća gde ste ostavili ključeve ili kakva je bila torta za njegov rođendan prošle godine, a kad su informacije iz osnovne škole u pitanju budite sigurni da će vas u tome „šišati“.

Kad dete povredi vaša osećanja. One grozne reči „mrzim te“ je sigurno čuo gotovo svaki roditelj i na to morate biti spremni, vaše dete vam takođe može prigovoriti i da ste zli te da ga sramotite. Shvatite to kao proces sazrevanja i ne dižite preveliku frku oko toga. Pokažite da ste povređeni, ali ne preterujte.

Kada dete pokaže da je hrabro. Mala deca se jako boje nekih stvari, ali određeno vreme i odjednom samo prevaziđu taj strah i uhvate se u koštac s njim. Taj trenutak je nešto što svaki roditelj pamti. Vaš mališan se može godinama plašiti vode i odjednom samo skočiti u more.

Vaše dete će vas učiniti boljim čovekom.U jednom trenutku shvatićete da morate paziti na svoje ponašanje jer morate dati primer vašem detetu. U tom procesu možda ćete naučiti da više praštate, jedete povrće i stičete zdravije navike, ne bi li iste usadili svom mališanu.

(lifepressmagazin/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia