Booking.com
Početna » News » IZNENAĐENJE ZA OSNOVCE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MATERNJEG JEZIKA!
Društvo Kultura News

IZNENAĐENJE ZA OSNOVCE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MATERNJEG JEZIKA!

IZNENAĐENJE ZA OSNOVCE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MATERNJEG JEZIKA!

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana maternjeg jezika, srpska književnica i humanitarka, Božica Velousis je priredila posebno, edukativno iznenađenje za đake jedne Osnovne škole u Beogradu!


Naime, kako je ova nedelja, počev od 21. februara potpuno u znaku brojnih događaja koji promovišu srpski jezik i književnost, našoj humanitarki nije trebalo dugo da odabere Muzej Vuka Stefanovića Karadžića i Dositeja Obradovića u najstarijem i najlepšem delu Beograda, a povodom iznenađenja za mlade osnovce od 1. do 4. razreda. Ona je želela da ovaj Međunarodni dan maternjeg jezika približi najlepšim primerom, rekreacijom, slobodnom nastavom i aktivnošću, a uz edukaciju i učenje od kustosa ovog znamenitog prostora, čime zaključujemo da ovaj uzrast najbolje uči kroz zabavu.

IZNENAĐENJE ZA OSNOVCE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MATERNJEG JEZIKA!
Kako je bilo više dece, Božica je u saradnji sa prosvetnim radnicima njihove škole, decu podelila u dve grupe, odnosno u dva dana. Tako je prva grupa đaka iz 1. i 2. razreda posetila Muzej Vuka i Dositeja još 21. februara, a druga grupa đaka iz 3. i 4. razreda, nastavila posetu posle školskih drugara, dan kasnije. Imali su prilike da mnogo nauče, vide lične predmete naših velikana i osete draž nekadašnjeg vremena, ali sa njima i stariji posetioci koji su zajednički uživali u programu.

IZNENAĐENJE ZA OSNOVCE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MATERNJEG JEZIKA!
Međunarodni dan maternjeg jezika (engl. International Mother Language Day) je proglašen od strane Uneska i obeležava se svake godine, 21. februara, širom sveta. Osnovni cilj je da se promovišu jezičke i kulturne različitosti, na prigodan način se slave jezici sveta sa idejom da se neguje ljubav prema maternjem jeziku i podigne svest o značaju maternjeg jezika i višejezičnosti kako za društvo tako i za svakog pojedinca.

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia