fbpx
Kultura News Region

IZLOŽBA MARIJE ĐURIĆ „KARNEVALIZACIJA ŽIVOTA“

IZLOŽBA SLIKA „KARNEVALIZACIJA ŽIVOTA“ MARIJE ĐURIĆ U PORTO MONTENEGRU


Atraktivna umetnička postavka Karnevalizacija života beogradske autorke Marije Đurić otvorena je početkom avgusta u Zbirci pomorskog nasleđa u Porto Montenegru.

Ovom zanimljivom, multimedijalnom izložbom, uz činjenicu da se temom karnevala bavi baš u Boki, poznatu po tradiciji maškaradi, Marija Đurić podsjeća na veselu stranu života – ona je pre svega umetnica koja slika u duhu postmodernog senzibiliteta, okreće se ka popularnoj kulturi, gajeći beogradski urbani šarm.

Moji veliki formati ulja na platnu kombiniju estetiku „šika i šoka“, težim da ostvarim „totalnu umetnost“, da iznenadim i preokrenem kulturni kod, kazala je na otvaranju Marija Đurić.

Cipele od dva metra, lutke-manekenke odevene u haljine od četiri metra, umetnica se od  neosimboličke figuracije lepih mladića i devojaka, od slika u kojima se prožima čulno, erotsko i idejno, do opredmećenih vizija približila, za nas, novoj formi, možda apsolutne lepote, koju ponavlja u svakom detalju u znaku jedinstva makro i mikro sveta, istakao je likovni kritičar Dejan Đorić, dodavši da njena izložba ima smisao pročišćenja, katarze, karnevala, i da stvara svojevrsnu metaumjetnost.

Vlasnici stanova i jahti u tivatskom nautičkom naselju, gosti hotela Regent Porto Montenegro, ali i brojni posetioci imaće priliku da uživaju u izložbi do 14. avgusta.

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close