Booking.com
Festival Lifestyle Music News Travel

IZABRALI LETOVANJE I ZIMOVANJE: GOCA TRŽAN VODI PORODICU, MILOŠ RADIČEVIĆ SOLIRA!‏

IMG 2586

GOCA TRŽAN I MILOŠ RADIČEVIĆ ODABRALI ODMORE ZA ZIMSKU I LETNJU SEZONU![divider]

IMG_2093Zimska sezona na planinama Srbije uveliko je u toku, a kako sada stvari stoje, potrajaće do sredine aprila. Kapaciteti su prilično popunjeni, a iako nema dovoljno prirodnog snega, veštački osneživači rade punom parom. Temperature su niske, pa je odlično skijanje zagarantovano. Put najpoznatije srpske planine ovog vikenda krenuće Goca Tržan sa suprugom Rašom i ćerkom Lenom, a istovremeno će na Kopu boraviti i bivši “farmer” Miloš Radičević.

goca kop2

Pevačica će kao i obično boraviti u MK Rizortu, tačnije u Grand hotelu, budući da posle napornog dana na skijama voli da se opusti u bazenu sa toplom vodom.
milos kop2
Volim glečere i barem jednom tokom sezone skijam u Austriji ili Švajcarskoj, ali volim i Kopaonik. Skijališta Srbije tokom poslednjih godina napravila su znatne pomake kada su kvalitet žičara i staza u pitanju, i ne zaostaju za svetskim skijalištima, naprotiv. Hotel Grand mi je omiljen i tamo se zaista osećam kao kod kuće, i ne bih ja tu ništa menjala, kaže kroz osmeh Goca.
Istog je mišljenja i bivši “farmer” Miloš Radičević koji na Kop ide solo, odnosno sa prijateljima.
Tačno je da nisam strastveni skijaš, ali volim da skijam rekreativno, tu i tamo. Više volim da se izležavam na planinskom suncu, vozim motorne sanke, a ono zbog čega idem na Kopaonik jesu adrenalinske vožnje i bob. I kao što reče Goca, bazen sa toplom vodom u Grandu je odlična uvertira za večernje opuštanje, kaže Miloš.
IMG_2596
Kako su trenutno aranžmani za letovanje daleko povoljniji nego što će to biti u toku letnje sezone, Goca i Miloš odabrali su i aranžmane za leto. Pevačica i maneken proveli su ceo sat na štandu agencije Big Blue, budući da ista, već tradicionalno, ima najbolju ponudu hotela u Turskoj. Gordana će leto provesti u rizortu “Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa“, dok se Miloš dvoumi između hotela Gloria Serenity Resort-a i Amara Dolce Vita.
IMG_2586
Za Sretenje oboren rekord na Kopaoniku!
Za Sretenjske praznike Kopaonik je zabeležio rekordnu posetu ove sezone.  Vremenske prilike su donele veoma toplo vreme, kojem se gosti uvek raduju, ali ne i oni koji su zaduženi da obezbede dobre uslove na skijaškim stazama. U toku dana temperature su dostizale i do 15 stepeni celzijusove skale.  “Skijalištima Srbije” zaista nije bilo lako da održe sneg na stazama, ali se uspelo u tome. Dok u regionu, na Zlatiboru i Jahorini nije bilo skijanja, na Kopaoniku je i u toku najtoplijih dana radilo skijalište.
kop-skijanje-1024x731
Ukoliko se osvrnemo na opremljenost skijališta na Kopaoniku kao i napore koji se ulažu u uređivanje skijališta, Kopaoniku mogu pozavideti i alpski ski centri. Naime, u poslednjih nekoliko godina na Kopaoniku su uložena značajna sredstva u obnavljanje svih žičara kao i u sistem veštačkog osnežavanja, tako da je svaka staza opremljena najnovijom infrastrukturom. Čekanja u redovima su prošlost, u toku najvećih poseta kao sto je to bilo slučaj u toku Sretenjskih praznika, u redu na korpu se čekalo samo po nekoliko minuta.
Smeštajni kapaciteti i vanpansionska, gastronomska ponuda je svake godine sve bolja i bolja. Pored dobro poznate ponude u centru Kopaonika, u krugu Konaka, Hotela Grand i okolnih vila, značajno je napredovala ponuda smeštaja u vikend naselju. Takođe, opštepoznati problem sa nedostatkom parking mesta u centru Kopaonika je donekle rešen, situacija je poboljšana time što je nekoliko slobodnih površina ograđeno i pretvoreno u zvanične parking površine.

About the author

Sinisa Kraljevic

Diplomirani inženjer menadžmenta ,novinar i osnivač sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia