Booking.com
News VIP

ISPRAĆEN MILORAD MANDIĆ MANDA VEČITI DEČAK I SANJAR (VIDEO)

ISPRAĆEN MILORAD MANDIĆ MANDA VEČITI DEČAK I SANJAR (VIDEO)

ISPRAĆEN MILORAD MANDIĆ MANDA VEČITI DEČAK I SANJAR[divider]

Glumac Milorad Mandić Manda sahranjen je danas u “Aleji velikana” na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice, rodbine, kolega i prijatelja.

Milorad Mandić Manda preminuo je u sredu, 15. juna na sceni pozorišta “Boško Buha” radeći ono što je najviše voleo. Danas je sahranjen među svojim kolegama koji su nas nedavno napustili, Batom Živojinovićem i Gagom Nikolićem, u “Aleji velikana” na Novom groblju.

Pored porodice i rodbine, sahrani su prisustvovale brojne Mandine kolege i prijatelji, među kojima su Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Vesna Trivalić, Nikola Kojo, Radoš Bajić, Voja Brajović, Goran Jevtić, Gordan Kičić, Boda Ninković, Dejan Lutkić, Nikola Đuričko, Sloboda Mićalović, Branimir Brstina, Viktor Savić, Dragan Vujić Vujke, Lena Bogdanović i mnogi drugi.

Opelo je zapoćeto u 13:30 časova u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, a pre toga je održana komemoracija u Narodnom pozorištu u Beogradu. Kovčeg su nosili Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković i Dejan Lutkić. Po završetku opela, kovčeg je odvezen uz trubače i zvukove posmrtnog marša. Krst je nosio Mandin sin, a uz kovčeg koračali Nikola Kojo, Dragan Petrović Pele, Dragan Bjelogrlić, Andrija Milošević, Boda Ninković i Dejan Lutkić. Mandinu sliku nosio je Aleksandar Radojčić.

Manda naš. Svi smo ga mi prisvajali, i to s razlogom. Davao je najveći poklon koji možemo da delimo – radost. Dubinu duše nije često delio ali je i te kako poznavao. Zato je na sebe preuzeo odgovornost da raduje ljude oko sebe. Mi, njegova klasa, imali smo sreću da nas je on grejao dobrim duhom godinama. Svojim plavim očima rušio je svaku nepotrebnu pretencioznost. Hteo je da ostvari nemoguće, kao da je znao da vremena neće imati. Dao se do kraja. Dao se za decu, za njihovu radost dao je sve od sebe. Nismo stigli da mu kažemo koliko je voljen. Mandice naš, hvala ti za svu ljubav, gde god da si nek te blagoslov prati – rekla je Mirjana Joković, koja je s Mandom i još 10 zvezda naše glumačke scene bila u čuvenoj “turbo klasi” FDU-a.

[box type=”info” ]Naime, dvanaestorka iz prve klase profesora Vladimira Jevtovića iz 1984. je definitivno najuspešnija koja je diplomirala na FDU. U njoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Srđan Žika Todorović, Mirjana Joković, Milorad Mandić Manda, Vesna Stanojević, Slobodan Boda Ninković, Dušanka Duda Stojanović, Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Darko Tomović i Tatjana Venčelovski. Svi su ostvarili uspešne karijere.[/box]

Milorad Mandić Manda sahranjen je odmah pored groba Bate Živojinovića u Aleji velikana uz zvuke pesme “Nesanica”.

Anica Dobra uspela je da navede Mandine prijatelje da se osmehnu: Ljubili smo se “Mandinom tehnikom”

Komemoracija Miloradu Mandiću Mandi odvija se u Narodnom pozorištu, uz njegove brojne prijatelje, kolege, fanove… Mnogo je suza, ali Anica Dobra uspela je da izazove i po koji osmeh.
Anica Dobra
Anica Dobra, Foto: D. Briza

– Manda je moj drug još od školskih dana. Započeli smo karijere zajedno u filmu “Već viđeno”. Dogovorili smo se da se ljubimo u filmu takozvanom “Mandinom tehnikom”, muljanje na prazno,a nakon toga mi je šapnuo: “Nemoj sad da pričaš da se nismo ljubili” – ispričala je glumica Anica Dobra.

Ona je rekla da “čak i ova banalna crtica iz života govori o tome koliko je Manda brinuo više o drugima nego o sebi”.

– Potom nam je film “Ivkova slava”dao njegovu omiljenu pesmu “Nesanica”. Hajde, prijatelji, da ga se setimo kad god je čujemo i da se setimo da se sada odmara. Poslednji put smo se sreli ispred pozorišta. Tako mi je srčano pričao o jednom stepeniku u Buhi, kako je želeo da ga postavi da bi scenografija mogla lakše da se unosi, a nisu mu ga dali. Život nije lak za one koji sanjaju, a to je naš Manda. Imati meko srce u današnjem svetu je hrabrost. Nosio je istinu u svojim plavim očima. Mando hvala ti što si čuvao nas i izvini što nismo čuvali tebe – rekla je Anica Dobra.


Izvor: Kurir, 24h, Blic

About the author

M M

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia