Booking.com
Početna » Travel » Idealne destinacije za oktobarski odmor!
Travel

Idealne destinacije za oktobarski odmor!

Oktobar je idealno vreme za putovanje u Evropi. Vreme je često prijatno, gužve su manje nego tokom letnjih meseci, a priroda se transformiše prelepim jesenjim bojama.


 

Mi ćemo vam preporučiti nekoliko evropskih destinacija koje su savršene za oktobarski odmor:

Barselona, Španija:

Barselona je često topla i sunčana u oktobru. Možete uživati u plažama, šetnjama po čuvenom parku Guell i istraživanju bogate kulturne scene grada.

Lisabon, Portugalija:

Lisabon ima prijatnu klimu u oktobru, a grad je manje preplavljen turistima. Istražite čarobne ulice Alfame, probajte ukusnu hranu i posetite obližnje plaže.

Amsterdamske Kanale, Holandija:

Holandija je poznata po svojim šarenim jesenjim listovima. Prošetajte kroz prelepe kanale Amsterdama i obavezno posetite botaničke vrtove i muzeje.

Bavarske Alpe, Nemačka:

Bavarska je u oktobru prelepa sa svojim šumovitim brdima i zamkovima. Posetite Kraljevski dvorac Neuschwanstein i uživajte u tradicionalnim pivnicama.

Firenca, Italija:

Firenca u oktobru nudi manje gužve i prijatne temperature. Posetite Uffizi galeriju, šetajte duž reke Arno i probajte autentičnu toskansku kuhinju.

Dubrovnik, Hrvatska:

Dubrovnik je još uvek topao i sunčan u oktobru, ali gužve su znatno manje nego tokom leta. Prošetajte po zidinama grada i istražite prelepe obale Jadranskog mora.

Atina, Grčka:

Atina je prijatna u oktobru, a turistička sezona se smiruje. Posetite Akropolj, istražite antičke ruševine i uživajte u grčkim specijalitetima.

Plitvička Jezera, Hrvatska:

Plitvička jezera su posebno čarobna u oktobru sa svojim šumama i kristalno čistim jezerima. Ovo je savršeno mesto za ljubitelje prirode.

Edinburg, Škotska:

Edinburg je romantičan i tajanstven u oktobru. Posetite dvorac Edinburg, šetajte uz Kraljevsku milju i probajte škotski viski.

Santorini, Grčka:

Santorini nudi sunčano vreme u oktobru i prelepe zalaske sunca nad Egejskim morem. Ovo je idealno mesto za opuštanje na plaži i istraživanje belih kućica sa plavim krovovima.

Nezavisno od toga da li volite gradsku kulturu, prirodne lepote ili ukusnu hranu, Evropa nudi raznolike opcije za odmor u oktobru. Ovo je vreme kada možete uživati u miru i lepoti mnogih destinacija širom kontinenta.

(pressserbia/pixabay)

PRess Serbia