Booking.com
News Društvo Travel

Husein Memić posle predstavljanja provincije Shangdong: Kina nam nikada nije bila bliža!

FB IMG 1701034487909 1024x768 1

3,2,1-Srbija! Ministar turizma i omladine Husein Memić prisustvovao je predstavljanju kineske provincije Shangdong u Novom Pazaru.


Ministar Memić napravio je brojne pomake u zbližavanju dva naroda, i predstavljanju naše kulture i tradicije u Kini, kao i kineske u našoj zemlji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

-Narodna Republika Kina nam nikada nije bila bliža, zahvaljujući potvrđenom čeličnom prijateljstvu dva naroda što je rezultiralo dobrom saradnjom na svim poljima. Uspostavljeni su direktni letovi između između Beograda i Tjenđina, odnosno Beograda i Pekinga a očekuje se da će uskoro biti uspostavljen direktan let do Šangaja, kazao je Memić  na manifestaciji koja je organizovana u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

Kineski kulturni centar u Beogradu u saradnji sa Kulturnim centrom u Novom Pazaru, predstavio je u ovom gradu kinesku provinciju Shandong. Ovom programu prisustvovao je veliki broj građana Novog Pazara.

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je nedavno tokom posete Kini imao priliku da obiđe provinciju Shandong, kazao je da se uverio u njene prirodne lepote, kulturnu raznolikost i privredni razvoj.

Dodao je da turistička i kulturna razmena dodatno doprinose upoznavanju, zbližavanju i razumevanju između naroda različitih kultura.

321 Srbija

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

PRess Serbia