Booking.com
News Društvo

Humanost za medalju u Čačku: Zbrinuti majka i četvoro dece iz trošnog podruma! (VIDEO)

image00004 optimized

Majka Jelena Mijailović i njeno četvoro dece iz Čačka, vlažni podrumski stan manji od 20 metara kvadratnih zamenili su komfornim smeštajem, koji je za njih iznajmila Gradska uprava Čačka, uz pomoć privrednika i dobrih ljudi. Jelena ovih dana počinje i da radi, tako da će ona i njena deca konačno živeti život dostojan čoveka.


Nakon što je njena komšinica nedavno upoznala javnost i Gradsku upravu sa teškim životom ove samohrane majke i njene dece, pokrenuta je velika akcija i za samo nekoliko dana pristigla je pomoć i u novcu i u materijalnim stvarima, a gradonačelnik Milun Todorović je u ekspresnom roku ovoj divnoj porodici uručio ključeve stana, površine 82 metra kvadratna.

Jelena i mališani nisu mogli sakriti sreću zbog useljenja u novi stan. Kažu, da ih više nikada neće biti sramota da u kuću pozovu drugare, da uče i igraju se.

 „I evo ga, ako Bog da, novi život. Jelena, da ste živi i zdravi. Rekli smo troškove ćemo da plaćamo normalno. Komunalije, struju, grejanje i ostalo, a zakup, kao što smo dogovorili sa čačanskim privrednicima, oni će to da plaćaju u narednom periodu, dok mi ne budemo pronašli trajno rešenje. Sada idemo dalje, zdravi i nasmejani. Kad su deca nasmejana, sve je lakše“, kazao je gradonačelnik Todorović, uručivši ključeve Jeleni i dodao kako se nada da će za godinu ili godinu i po, stambeno pitanje ovo porodice biti i trajno rešeno.

image00005 optimizedLokalna vlast je, nakon objavljene vesti o izuzetno lošim životnim uslovima Jelene i njene dece, radila na iznalaženju rešenja, kako bi im olakšali i ulepšali život. Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već ove nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama.

„Ceo grad se uključio u tu akciju i ja sam zahvalna svima. Ovo znači da ja uopšte dve godine ne moram da nam kupim jednu paštetu. Bukvalno sve imaju“, sa oduševljenjem govori ova samohrana majka.

PRESSSERBIA

foto i video Ig

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia