Booking.com
News Društvo

Humanost vredna nagrade: Poznati nominovani za prestižno priznanje “321 Srbija”!

321 Srbija nagrada

Poznati su svi nominovani za prestižnu godišnju nagradu Udruženja “321 Srbija” za pojedince i organizacije najzaslužnije za doprinos razvoju naše zemlje. U utrci za nagradu za humanitarni rad ove su se godine našle fondacije: “Tamara Misirlić”, “Humana srca”, kao i Udruženje “Svici u mraku”.


 Fondacija „Tamara Misirlić“ ispisuje priče o humanosti i podršci najugroženijima u našoj zajednici. Njihovi programi obuhvataju širok spektar inicijativa, fokusiranih najvećim delom na stambeno i materijalno zbrinjavanje najugroženijih pojedinaca i porodica. Posvećenost i nesebičnost mlade osnivačice Fondacije i njenog tima predstavljaju svetao primer predanog rada za dobrobit cele zajednice.

 Svojom posvećenošću i naporima da unapredi kvalitet života marginalizovanih grupa ističe se i nominovana Fondacija “Humana srca”, zbog čega su se s pravom našli među nominovanima za ovogodišnju prestižnu nagradu „321 Srbija“. Kroz različite programe podrške, cilj im je povećati kvalitet života ranjivih kategorija društva, pogotovo žena, dece i mladih u ruralnim i slabo razvijenim sredinama u Srbiji. Osnivač fondacije Danijela Vasilijević i izvršna direktorka Nikolina Đujić imale su viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Republike Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivijim i direktnijim. Njihova vera u snagu ljudske dobrote inspiriše nas da težimo ka zajednici u kojoj se svaki glas čuje i svaki život ceni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SVICI U MRAKU (@sviciumraku)

Među nominovanima za nagradu koju Udruženje 321 Srbija“ dodeljuje za humanitarni rad je i Udruženje “Svici u mraku”. Osnovano s ciljem formiranja centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa autizmom, besplatno i nesebično korisnicima pruža podršku u svakodnevnim životnim aktivnostima, istovremeno radeći na osnaživanju roditelja i samohranih majki da se izbore sa svim životnim teškoćama. Njihovi programi omogućavaju osobama sa autizmom da ostvare svoje snove i ostvare svoj puni potencijal. Posvećenost izgradnji inkluzivnog društva podseća nas da je snaga u različitostima i da je svaka osoba važna.

Izvanredni kandidati za nagradu „321 Srbija“ dokaz su neumorne posvećenosti, kao i inspiracija za sve nas da težimo ka boljoj i humanijoj budućnosti za sve.

Podsećamo, priznanja pobednicima, u organizaciji Udruženja „321 Srbija“, projekta od nacionalnog značaja, biće uručena na velikoj svečanosti najavljenoj za 17.april u Beogradu.

PRessSerbia

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia