Hrana na intimnim delovima tela: možda zvuči loše, ali zaista može da pomogne. U pitanju je čin igranja hranom koji treba da probudi vaš pohotni apetit (i apetit vašeg partnera). Ali, pre nego što počnete da vučete namirnice u krevet, znajte da samo određena hrana izaziva očekivano zadovoljstvo.

Druga samo pravi nered… ili je čak i opasna.  Dozvoljena hrana se služi po celom telu, ali gotovo nikada unutar vagine gde može da izazove infekciju, kaže ginekolog Alisa Dvek i koautor knjige The Complete A to Z for Your V.

Pratite uputstva i uživajte u nevaljalim zalogajima – uzbuđenje je zagarantovano.

Oh, da!

Čokoladni sirup

Samo par kapljica učiniće da koža ima ukus greha jer čokolada sadrži supstancu feniletilamin koja pomaže oslobađanje dopamina, hemikalije koju naučno rečeno proizvodite kada ste zaljubljeni. Neka zato vaš partner nanese malo preliva sa ukusom čokolade na vaše grudi i razmaže ga, predlaže seksolog Suzan Blok.

Ananas

Jesti tropsko voće nekoliko sati pre seksa može da zasladi ukus vaginalnih tečnosti vas i vašeg partnera, kaže Blok. A deljenje nekoliko kriški ananasa tokom jutarnjeg maženja može maskirati manje uzbudljive ukuse.

Ledeni sladoled 

Pogledajte, u pitanju je vaš lični primerak za stimulaciju! Izludite svog momka dražeći ga onim što ga tek očekuje. Ližite hladan sladoled na štapiću, vrhom trljajte bradavice i stimulišite sopstveno zadovoljstvo. Igrajte se ledenim štapićem oko njegovog penisa pre nego što pređete na glavno jelo. Nagla promena temperature može uticati da vrhunac dostigne neviđene razmere.

Avokado

Pun je vitamina B i E koji mogu povećati vašu energiju za kasnije, kaže seksolog i ljubavni terapeut Megan Fleming. (Idealno za rundu broj dva!) Rasporedite parčiće na svoje usne, vrat, grudi i unutrašnjost butina i zamolite svog dragog da ih pojede sve dok se ne spusti dole.

Kokosovo ulje

Klizave stvari su konzistentne vaginalnoj vlažnosti, pa se mogu ponašati i kao prirodni lubrikant. Podmažite njegovu alatku kokosovim uljem i osetite je u rukama. (Da li je neko za penis koladu?). Ako malo i uđe u vas, sve će biti OK. Kokosovo ulje može upravo biti hrana koja ne izaziva nelagodnost, kaže dr Alisa Dvek. (Samo nemojte da ga koristite zajedno sa kondomom, postoji mogućnost da pukne.)

Ne, nikako!

Grejpfrut je citrusno voće uz čiju pomoć unapređujemo oralno zadovoljstvo, takođe ovekovečeno i u komediji Girls Trip – u sceni u kojoj se odstrani sredina grejpa da bi od voćke ostala samo kriška kojom se okruži penis prilikom pružanja oralnog seksa. Iako je tehnika postala viralna, nije se pokazala i u praksi. Sok od grejpa može da izazove zaista bolne osećaje nalik opekotinama u uretri vašeg partnera. „I bilo bi bolje da ga se klonite“, upozorava dr Dvek.

Povrće

Iako krastavac i šargarepa mogu da vam se učine kao jeftine alternative seksi igračkama, nikada ih ne trljajte oko ili unutar vagine. Velika je verovatnoća da na njihovim glatkim površinama postoji bakterija koja može da izazove infekciju. „Postoji dovoljno neverovatnih vibratora, ne treba vam povrće“, dodaje dr Dvek.

Cimet

Začin je suvi deo biljke, što u prevodu znači da brzo zasuši i tkivo intimne regije. Ako cimet dospe na vašu vulvu ili u vašu vaginu, može da izazove iritaciju, čak i zapaljenje. Takođe, držite ga podalje i od uretre (mokraćne cevi) svog momka. „Stavljati cimet na bilo koje mesto osim u usta nikako nije preporučljivo“, kaže dr Dvek.

Ljuti sos

Budi kao Bijonse i zadrži poneki u svojoj torbi – pa se pobrini da tamo i ostane. Pikantni i ljuti sosovi mogu da spale vašu kožu i izazovu ekstremno neprijatnu internu i spoljašnju iritaciju kože za oboje. Apsolutno mu nije mesto u vašoj spavaćoj sobi. No-no.

4 namirnice za jelo pre seksa

Med sadži bor, mineral koji pomaže u regulisanju (podešavanju) estrogena i testosterona i može povećati seksualno uzbuđenje.

Lubenica je bogat izvor citrulina, aminokiseline koja povećava libido i utiče na seksualno zadovoljstvo.

Nar i njegov veliki broj semenki može povećati nivo azotnog oksida koji širi krvne sudove u telu i pomaže u nadraživanju.

Kafa će takođe povećati nivo dopamina i uticati na jaču cirkulaciju krvi… po celom telu.

(cosmopolitan.rs/pixabay)