Booking.com
Entertainment Beograd Business Company Event Lifestyle News Recepti Zanimljivosti

HARMONIJA NAJFINIJIH UKUSA U RESTORANU LEGAT 1903

HARMONIJA NAJFINIJIH UKUSA U RESTORANU LEGAT 1903

Vrhunski kuvari pripremaju jedinstvena jela po „four hands” konceptu


U Beograd je konačno stigao Roberto Cerea, slavni kuvar, vlasnik i šef restorana „Da Vittorio” iz Bergama u Italiji. Razlog njegovog dolaska je specijalan događaj koji će se održati u restoranu „Legat 1903” 18. i 19. januara. Naime, on će sa šefom kuhinje beogradskog restorana,„Legat 1903” Bojanom Lacmanovićem –Magijem pripremati odabrana jela po four hands konceptu, a koja će se služiti u kombinaciji sa najkvalitetnijim domaćim i stranim vinima.

Restoran „Da Vittorio” postoji od 1966. godinei nosilac je tri Michelin zvezdice, a već godinama je na listi najboljih restorana na svetu.Kao i uvek, goste će oduševiti svojom veštinom, brojnim kulinarskim tehnikama i kombinacijom ukusa. Tako se nameniju, koji su kreirali šef Bojan Lacmanović- Magi i on sâm, između ostalog, nalazi ih leb Altamura sa kantabrijanskim inćunima i sosom od tunjevine i lešnika, kao i usoljen bakalar u peniod dimljenog krompira služen uz tri bakalara. Ostala jela su podjednako zanimljiva i egzotična, a svako jelo prati odgovajuće vino, odabrano od strane somelijera.

Restoran „Legat 1903” će i ovog puta prevazići sva očekivanja kada je reč o modernom restoraterstvu, postavljajući tako nove standarde koje samo on može i da nadmaši.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia