Booking.com
Početna » Travel » Gradovi u kojima ćete posebno uživati u buđenju prirode
Travel

Gradovi u kojima ćete posebno uživati u buđenju prirode

5 tajni za dugovečnost koje možemo da usvojimo od Japanaca!

Proleće je za mnoge najlepše godišnje doba. Ovo su gradovi u kojima ćete posebno uživati u buđenju prirode…


 

Amsterdam, Holandija

Glavni grad Kraljevine Holandije najbolje je posetiti u proleće. Tada se grad budi iz zime, drveće se budi, lale su svuda oko vas, a parkovi i terase kafića prepuni su ljudi koji žele da uhvate sunčeve zrake. Takođe, u proleće se slavi i Kraljev dan, a od početka aprila s Amsterdamom je nemoguće promašiti.

Ekstremadura, Španija

Ovaj grad smestio se na jugozapadu Španije, praktičo na granici s Portugalom. Zbog svoje klime, idealna je destinacija za posetu tokom cele godine, ali tek sa dolaskom proleća, uživa u pravoj eksploziji boja. Takođe, proleće donosi i veliki broj raznih festivala, a turisti mogu uživati i u najspektakularnijem posmatranju ptica na evropskom tlu.

Jošino, Japan

Proleće u Japanu ima različita značenja za različite ljude. Planina Jošino, smeštena u prefekturi Nara, poznata je po spektakularnom posmatranju cvetova trešnje. Hiljade stabala trešanja prekrivaju planinu, pružajući pogled koji oduzima dah. Cvetanje trešnje najavljuje približavanje boljeg i lepšeg vremena, tako da je Nara u proleće – preplavljena turistima.

Bodrum, Turska

Iako se mnogi kunu kako je Bodrum najbolje posetiti leti, on zaista blista u proleće. Temperatura redovno iznosi plus 20, a manje gužve značajno olakšavaju istraživanje grada. U proleće ovde cvetaju smokve, nar, marelice, bademi i ostale biljke, a poput Holandije, i Turska se diči lalama kojih ovde ima koliko vam volja.

Halerbos, Belgija

Nakon gradova, vreme je za odlazak direktno u prirodu. Halerbos je bukova šuma koja se svakog proleća pretvara se u pravi mali raj mirisa i lepote. Turisti rado posećuju ovu šumu, a tek kad sunce padne nisko i počne da se probija kroz grane, mnogi posmatraju lepotu kao hipnotisani.

Ticino, Švajcarska

Savršeno godišnje doba za odlazak u Švajcarsku svakako je proleće. Sneg se otopi, zima je prošlost, a ovaj kanton po čijem nazivu možete zaključiti da se u njemu priča italijanski, nudi cvetanje u punom sjaju. Temperature su umerene i dani dugi, pa možete do mile volje uživati na proplancima, brdima, planinama i u prelepim ugostiteljskim objektima…

Vašington, SAD

U glavnom američkom gradu, najpoznatijem po Beloj kući, zasađeno je gotovo tri hiljade stabala trešnje. Jasno vam je da kad u proleće počnu cvetati, možete uživati u čarobnim prizorima. Ujedno, to je i razlog za proslavu, pa stanovnici u to vreme tri nedelje uživaju u Nacionalnom festivalu trešnjinog cveta.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia