Booking.com
Početna » Event » Gala otvaranje svetske izlozbe fotografija “Lica” u Selfie Muzeju u Beogrdu na Vodi
Event Izložba

Gala otvaranje svetske izlozbe fotografija “Lica” u Selfie Muzeju u Beogrdu na Vodi

Gala otvaranje svetske izlozbe fotografija “Lica” u Selfie Muzeju u Beogrdu na Vodi

U Utorak, prošle nedelje, u Selfie Muzeju, TC Galerija u Beogradu na vodi održano je gala otvaranje svetske izložbe fotografija pod nazivom “Lica” koja je odgovor na Covid19, pandemiju, zatvaranje, virus i sve ono što je za nama, u periodu dok je bilo zatvaranje i policijski čas.


Mešavinom anahronog, avangarde, popkulture i tradicije uspeli smo da napravimo jedan eksperiment i uz pomoć dodavanja ovih elemenata predstavimo tradicionalne motive na jedan moderan način uz odgovor na aktuelne teme.

Gala otvaranje svetske izlozbe fotografija “Lica” u Selfie Muzeju u Beogrdu na Vodi

Model na fotografijama (koji je i autor izložbe) odeven je u Vojvođanski Bundaš star 120 godina iz kolekcije svetskog grafičkog dizajnera Pavela Surovog. I ovim činom autor izložbe Darko Kecman otvorio je svim umetnicima iz Srbije prozor u svet jer se ova izložba posle Beograda seli u Galeriu di Accademio u Veneciju, zatim Milano, Pariz, Rim, Brisel, London i na kraju Beč.

Izložbu čini 9 fotografija na kojima je model (autor) izložbe odeven u tradicionalnu nošnju iz Vojvodine ali na jedan moderan način. Dodavanjem elemenata iz 21. veka predstavlja način na koji se tradicionalno može koristiti i očuvati i u modernoj eri, a očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta je vrlo važno kako bi sačuvali sebe i svoj nacionalni identitet kroz vreme.

Fotografije govore o temperamentu ljudskog duha na posledice iz okruženja koje je umetnik mogao da stvori i iznese jedino dubokim ulaskom u samog sebe i dubokim preispitivanjem svog karaktera, temperamenta i duha, te motivišu svakog da slede njegov princip i da se ne predaju pred virusom te da smognu snage, dobrim pobede zlo i krenu napred još brže, jače i bolje.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia