Booking.com
Početna » News » Beograd » Festival “Počinje škola” u Ušće Shopping Centru
Beograd Društvo Entertainment Event Festival Knjige Kultura News Slobodno vreme Srbija Zanimljivosti

Festival “Počinje škola” u Ušće Shopping Centru

Festival “Počinje škola” u Ušće Shopping Centru. školarci dobili priliku da se jeftino opreme


Svi školarci i njihovi roditelji imali su priliku da se u zabavnoj i pozitivnoj atmosferi pripreme za novu školsku godinu na Festivalu “Počinje škola” koji su zajedno organizovali  UŠĆE Shopping Center i portal NajboljaMamaNaSvetu.com od 25. do 28. avgusta drugu godinu za redom.

Tokom četiri dana festivala kroz edukativne radionice, kreativna predavanja stručnjaka, koncerte, “jutjub” tutorijale i veliki naučni šou sa brojnim eksperimentima prošlo je više hiljada dece i roditelja.

Stručnjaci su savetovali roditelje kako da uoče i spreče deformitete kičme i stopala kod dece, jer danas znatno veći broj mališana ima probleme sa lošim držanjem, krivom kičmom, spuštenim ramenom ili ravnim stopalima, što se može ispraviti, ukoliko se primeti na vreme. Savet je da roditelji pogledaju stare patike i vide kako dete gazi, asimetrično ili pravo. Taj prvi pregled može biti alarm za posetu lekaru.

Još jedan jako bitan savet lekara roditeljima je da budu aktivno uključeni i svesni visine svog deteta. Naime, rast je važan pokazatelj sveukupnog zdravstvenog stanja i ako dete ne raste kako bi trebalo, važno je da lekar prepozna razlog što je pre moguće. U Ušće Shopping Centru je tokom vikenda u konsultacijama sa doktorom visinu proverilo preko pet stotina dece.

Takođe, težina đačke torbe ne bi smela da teži više od deset odsto tela deteta, dakle ne bi trebala da bude teža od dva do 2,5 kilograma. Savet je da učenici nose rančeve sa dva kaiša, koji su isto zategnuti. Torba ne bi trebala da visi, već da pada do struka.

Jedna od tema festivala je bilo i vršnjačko nasilje. Stručnjaci su savetovali roditelje da vežbaju nenasilni govor sa svojom decom, kroz otvorena pitanja, kako bi izgradili dobru komunikaciju i stekli poverenje.

Veliku pažnju posetilaca privukli su popularni “jutjuberi” koji su demonstrirali zainteresovanim tinejdžerima kako da naprave svoj “jutjub” kanal ali i kako da (ne)reaguju na loše komentare.

Veliki naučni šou ispred UŠĆE Shopping Centra oduševio je sve posetioce, a svakog dana stotine dece je „eksperimentisalo“ zajedno sa naučnicima i pravilo njima omiljene “ljigavce” i slonovsku pastu za zube.

Tokom radionice crtanja životinja, deca su svakog dana provodila sat i po fokusirana na kreativno crtanje životinja i to korak po korak, što je samo dokaz da ukoliko se detetu usmeri pažnja i zainteresuje na pravilan i zabavan način, ono može da bude mirno na času i da se maksimalno posveti svom radu.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia