fbpx
Lifestyle Zanimljivosti

Evo zašto klince više zanima papir nego poklon!

Ako imate sasvim malu decu, nemojte da se iznenadite ako se podmladak duže i lepše bude igrao “pakovanjem” nego samim poklonom. Evo zašto klince više zanima papir nego poklon.


Ako imate decu, verovatno ćete mnogo truda i vremena uložiti u biranje novogodišnjih i božićnih poklona. A onda, kad konačno nađete savršeno iznenađenje za mališane, daćete sve od sebe da to bude najlepše upakovan poklon na ovom svetu. Ukrasni papir, trake, šljokice… i konačno, kad završite, zadovoljno ćete pogledati paketić i biti ponosni, s razlogom. Toliko ljubavi i truda ste uložili…

E sad, ako je dete sasvim malo, kad dođe trenutak da poklone otvorite, verovatno ćete shvatiti da se dete zanima papirom ili kutijom već neko vreme, dok pažljivo odabrana igračka leži negde sa strane. Evo zašto decu privlači ukrasni papir.

“Deca mlađeg uzrasta vrlo su zainteresovana za raspakivanje, jer ih roditelji kad im daju poklon ohrabruju da to urade. Onda sledi zanimljivo ‘šuškanje’ dok se cepa papir, a to poboljšava i finu motoriku, kao i koordinaciju oka i ruke”, objašnjava psiholog dr Šona Godal, prenosi britanski “Miror”.

Deca obično nastave da se igraju papirom ili kutijama jer je to “izazov” koji podstiče njihovu kreativnost, što je jako važno u ranom uzrastu. Zato nemojte biti razočarani ako se vaše dete više obradovalo šarenom papiru nego poklonu koji ste tako pažljivo birali.

Brzo rastu, i pre nego što se okrenete, već početkom decembra će vas čekati čitavi “spiskovi” novogodišnjih želja. U međuvremenu, uživajte u njihovom osmehu dok papir šuška.

(mondo.rs/pixabay)

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close