fbpx
Travel Zanimljivosti

Evo zašto je baš ovaj grad najsigurniji na svetu

Evo zašto je baš ovaj grad najsigurniji na svetu

Iako je Singapur proslavio pedesetogodišnjicu nezavisnosti još 2015. godine, ova zemlja već organizuje sledeće slavlje. Sada se spremaju za dvestogodišnjicu dolaska ser Stamforda Raflsa, koji je osnovao Singapur kao trgovinsku destinaciju za Britance.


Uprkos njegovom kulturnom diversitetu, zemlja ostaje u razvoju razgovora o seksualnosti. Singapur još priznaje pravilo nasleđeno od britanske kolonijalne vladavine kojim se zabranjuje homoseksualni seks, iako je Indija takvo nešto već ukinula. Istopolni odnosi nisu zakonski priznati u Singapuru, niti par istog pola legalno može usvojiti dete, ali aktivisti nastavljaju da bude svest i menjaju stavove naroda.

Savršenim ga čini i lokacija. Smešten je samo jedan stepen severno od ekvatora, te Singapur cele godine ima vrelu klimu kojoj se treba prilagoditi.

“Moraš da se navikneš na stalno znojenje. A vaša kosa nikada neće izgledati isto kao kod kuće“, tvrde emigranti.

Hladna klima u zgradama je takođe „neophodno zlo“.

Prema nedavnom izveštaju Economist Intelligence Unita, Singapur je u isto vreme najskuplji grad na svetu sa rentama od oko 1.885 dolara za studio apartman daleko od centra grada.

Ipak, iskusni stanovnici kažu da te sume ne odražavaju uvek stvarnost. Što se troškova života tiče, oni nisu nužno visoki, ako živite lokalnim načinom života. U korist ove tvrdnje govori i podatak da Singapur ima jednu od najnižih poreskih stopa na svetu, ograničavajući se na 22 odsto.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/92 putovanja

Loading...

Video nedelje

DJ MARTIN - BUDI MOJE SVE (4K)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close