Booking.com
Početna » Lepota i zdravlje » Saveti » Evo šta smete da ponesete u ručni prtljag, a da vas ne vrate sa leta
Saveti Travel

Evo šta smete da ponesete u ručni prtljag, a da vas ne vrate sa leta

Uvode se "tihe zone": Na pojedinim letovima neće biti dece

Pre svakog leta postavlja se pitanje da li su lekovi zaista dozvoljeni u ručnom prtljagu?


Mašilice za nokte, upaljači, baterije i brijači su zabranjeni, ali šta je sa čvrstim i tečnim lekovima? Da li ovde važe ista pravila kao i za druge tečnosti ili postoje izuzeci?

Za one koji nisu sigurni – Od 6. novembra 2006. važe novi bezbednosni propisi za nošenje tečnosti i drugih stvari sa sobom prilikom prijave na aerodrom. Ove propise je izdala Evropska unija kako bi zaštitila putnike. Lekovi u ručnom prtljagu takođe su pogođeni ovom uredbom.

U osnovi, svi lekovi u čvrstom obliku, odnosno u obliku tableta, dozvoljeni su u ručnom prtljagu tokom leta bez ograničenja.Posebni propisi važe samo za tečne lekove kao što su masti i kreme: Lekovi koji nisu potrebni tokom leta smeju se nositi samo u ručnom prtljagu u količini do 100 mililitara po kontejneru – u zatvorenoj, providnoj kesi. U vrećici ne sme biti više od jednog litra ukupne tečnosti. Ovo uključuje dezodorans, losion ili parfem.

Lekovi koje putnik treba da ponese tokom leta ne moraju da se pakuju u torbu, već se moraju posebno pokazati na bezbednosnoj kontroli.

Ako niste sigurni da li vam je potreban lek koji vam je prepisan tokom leta i zbog toga morate da ga nosite u ručnom prtljagu ili koja je doza namenjena za taj lek, unapred pročitajte uputstva na leku ili, u idealnom slučaju, pitajte svog lekara ili farmaceuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Fenix magazin

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia