Booking.com
Početna » Travel » Evo koje cene su dočekale TURISTE u Grčkoj
Travel

Evo koje cene su dočekale TURISTE u Grčkoj

Srbi oduševljeni cenama hrane u ovom mestu u Grčkoj

Ukoliko još uvek razmišljate o idealnoj destinaciji za odmor, pogledajte koje su cene smeštaja, ležaljki i hrane u grčkim letovalištima.


Cene smeštaja

Za letovanje od 10 dana u sezoni potrebno je izdvojiti oko 350 evra po osobi na Lefkadi, Skijatosu I Polihronu, a nešto više od 400 evra za smeštaj u vili u Haniotiju.

Pristupačniji smeštaj se može pronaći na Tasosu (za 300 evra), u Halkidikiju (apartmanski smeštaj za 160 evra) i Stavrosu (150 evra).

Ljubitelji hotelskog smeštaja treba u proseku da izdvoje oko 700 evra za 10 noćenja u dvokrevetnoj hotelskoj sobi.

Ležaljke

Cene ležaljki na plaži se razlikuju od mesta do mesta, a dosta zavise i od plaže na koju ste se uputili, ali jedna od najpristupačnijih opcija jeste da za 3 evra dobijete jednu ležallju, vodu i frape ili da za 5 evra dobijete komplet ležaljki i suncobran.

Na većini grčkih plaža je obavezna konzumacija pića ukoliko želite da koristite ležaljku. Uglavnom je obavezna konzumacija pića ukoliko želite ležaljku.

Piće i hrana

Za jedan kvalitetan obrok u Grčkoj potrebno je izdvojiti oko 6 evra (npr. za grčku musaku, punjenu papriku, piletinu) i 8 – 9 evra za specijalitete od svinjetine I jagnjetine. Cene morskih specijaliteta se kreću od 8 – 12 evra.

Giros koji je neizostavan deo svakog letovanja u Grčkoj možete pronaći za 3 evra, dok se cene paste i pica kreću od 5 do 8,5 evra.

Ako preferirate laganiju ishranu, u čorbama možete da uživate za otprilike 5 evra, a u obrok salatama za 4 do 6 evra.

Kada poželite da se osvežite uz sladoled, to možete učiniti za 1 do 2,5 evra.

Kafu možete da popijete za 2,5 do 3 evra, dok u ceđenim sokovima možete da uživate za 4 evra. S alkoholnim napicima u vezi, cene piva se kreću od 3 – 6 evra, koktela oko 7, 8 evra, dok se pola litra vina može popiti za 5 evra.

Kakva su vaša iskustva sa cenama u grčkim letovalištima?

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Blic

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia