Booking.com
News Srbija Travel

Er Srbija uvodi veći broj letova ka Njujorku!

Stjuardesa otkrila veliku tajnu o avionu: "Nikada ne odlažite stvari ovde, mnogo je prljavo"

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila je danas da će, zbog povećane potražnje za letove između Beograda i Njujorka, od naredne zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa dva na tri leta nedeljno, dok će od aprila 2023. uvesti letove ne releciji Beogad-Čikago.


Srpska avio-kompanija saobraćaće izmedju Beograda i Njujorka svakog utorka, četvrtka i nedelje, navedeno je u saopštenju.

Precizirano je i da će Er Srbija, počev od aprila 2023. godine, uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, odnosno aerodroma O’Her (ORD).

Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži Er Srbije, a planirano je da Srpska nacionalna avio-kompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

“Dodavanje još jednog leta nedeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti”, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Kako je dodao, pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja.

“Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do daljih tačaka”, rekao je Rupić.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350.000 stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Er Srbije, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da Čikago, sa 2,75 miliona stanovnika u samom gradu i 9,62 miliona u širem gradskom području, predstavlja najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najnaseljeniji grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa, koji je 2019. godine posetilo 60 miliona turista.

Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Her jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd-Njujork.

Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330, koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Tanjug

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia