fbpx
Beograd Društvo Entertainment News Sport Srbija

Dvanaestogodišnjak pobedio majstora šaha

Dvanaestogodišnjak pobedio majstora šaha

Super Vero nagradio šahovske nade


U organizaciji „Šahovske akademije šampiona“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac, u Beogradu se i ove godine održava Drugi letnji šahovski festival u „Voždovačkom centru – Šumice“.

Dvanaestogodišnjak pobedio majstora šaha

Pored toga što je Beograd i ove godine domaćin igračima iz različitih zemalja sveta, ono što ovaj festival izdvaja je Amaterski turnir u kome se takmiči više od 100 šahista, ali i učešće dece koja su svoj letnji raspust rešila da započnu upravo na ovaj način.

 

Kako bi obradovala šahiste koji nisu osvojili nagradni fond turnira i podstakla ih da nastave da se bave ovim sportom koji pomaže razvoju logičkog mišljenja, kombinatorike i sposobnosti planiranja i donošenja odluka, kompanija Veropoulos nagradila ih jeproizvodima iz širokog asortimana Super Vero i Jumbo prodajnih objekata. Nagrada je dodeljena kako najmlađem, tako i najstarijem učesniku, veteranu koji kroz ovaj sport svakodnevno radi na svojoj mentalnoj snazi. Specijalne nagrade obezbeđene su i za mlade šahovske nade koje su se, umesto u amaterskom, takmičile sa majstorima, a jedan od tih igrača je i pobedio iako ima samo 12 godina.

 

„Šah je izuzetno koristan za intelektualni razvoj i dece i odraslih, doprinosi uravnoteženom razvoju i funkcionisanju celokupne ličnosti. Iz tog razloga smo poželeli da nagradimo one koji su se odlučili za ovaj sport i poželimo im da ostanu uporni i istrajni, maštoviti i kreativni, nezavisno od toga koliko imaju godina.“ – istakla je Maja Kosić Vučković, direktorka marketinga kompanije Veropoulos.

 

Podrška onima koji se bave šahom, kao sportom koji jača emocionalnu stabilnost, intuiciju i samopouzdanje samo je jedan od načina na koji kompanija Veropoulos podstiče stanovništvo na bolji i kvalitetniji život. Svojim aktivnostima koje sprovodi trudi se da promoviše zdrav život i razvoj zajednice u kojoj društveno odgovorno posluje više od 15 godina.

 

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close