fbpx
Festival

DRVO, KAMEN, MUNJE I GROMOVI NA FESTIVALU„ HRAST “ !

DRVO, KAMEN, MUNJE I GROMOVI NA FESTIVALU „HRAST“
Rune

PRessSerbia

Festival „Hrast“ biće održan u subotu, 7. novembra, u Domu omladine Beograda, u organizaciji „Route 011“, sa idejom da okupi umetnike koji se bave duhovnim i kulturnim nasleđem iz svih perioda slovenske istorije. Od 20 časova, u Sali Amerikana, u delu programa nazvanom „Munje i gromovi“, nastupiće bendovi metal muzike DESPOT, RUNE, WOLF’S HUNGER i ESHATON. Takođe, specijalni gost biće Saša Trajković – Big Sale, nekadašnji učesnik emisije „Ja imam talenat“, čiji poduhvat „Serbon“ predstavlja specifičan spoj rock’n’roll-a  i tradicinalne balkanske muzike. Tokom popodnevnih sati, u delu programa pod imenom „Drvo i kamen“, svi zainteresovani će moći besplatno da učestvuju u muzičko-scenskoj radionici i da pogledaju izložbu inspirisanu slovenskom mitologijom.

Nastup u subotu biće ostvarenje višedecenijskog sna za Despot, a član ovog benda Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Celtic, frontmen grupe Orthodox Celts, poziva sve da dođu na mesto za koje ga vezuju uspomene.

„Ponovo ćemo biti u Domu omladine Beograda, na mestu odakle je sama ideja Despota potekla i gde se otelotvorena ponosno vraća, u senci Hrasta. Za munje i gromove, kakve zaslužuje ova svirka, biće zadužena braća Branković (bend AlogiA), a ja ću se već nekako snaći.“

Za Rune, čiji tekstovi su inspirisani evropskom mitologijom, ovo će biti prvi nastup, iako je to bend koji čine iskusni muzičari (članovi „Mortal kombata“ i Rastko Rašić), koji zovu na paklen provod na vatrenom krštenju u Amerikani. Takođe, Wolf’s Hunger obećava dobru svirku, provod i druženje, a iz Eshatona pozivaju na okupljanje na navečerje Svetog Dimitrija i poručuju: Ko ima uši da čuje, neka čuje.

Tokom popodnevnog dela programa, koji je besplatan za sve posetioce, od 15 časova u Malom klubu Doma omladine Beograda, biće održana interaktivna muzičko-scenska radionica posvećena tradicionalnim srpskim instrumentima gajdama, diplama i guslama. Voditelji radionice biće guslar dr Radovan Furtula, major srpske vojske i Milan Vašalić, naš renomirani gajdaš. On poziva sve da se susretnu sa tradicijom i čuju priču o pet različitih vrsta gajdi, ali i da ih zasviraju.

            „Za mnoge će to biti prvi neposredan susret sa magičnim zvukom gajdi i dipala. O raskoši gajdaškog nasleđa našeg i drugih balkansko-slovenskih naroda najbolje svedoči čarobni mozaik različitih vrsta gajdi, međusobno srodnih, a ipak izuzetnih i jedinstvenih ponaosob.“

Takođe, posetioci će na festivalu moći da vide unikatne radove kreativne radionice „Rod“,  čiji umetnici inspiraciju pronalaze u slovenskoj mitologiji. Posebna atrakcija, prema rečima Jelene Petrović, biće šah.

Ekskluzivno za ovu priliku biće izložena šahovska garnitura sastavljena od skulptura bogova i bića  iz naše mitologije, delo vajara Jovana Petronijevića. Ovaj jedinstven projekat je izazvao veliku pažnju javnosti.“

Cena ulaznice za večernji program, nastupe bendova, u pretprodaji je 600 dinara, a može se kupiti na prodajnim mestima Eventima (www.eventim.rs), u Cigla & Krigla pabu (Dalmatinska 44), Felix Shopu (TC Sremska), Žila Shopu (Belgrade Design District) i prodavnici Bunker (Dragoslava Jovanovića 13), dok je cena  karte na dan koncerta 700 dinara.

DRVO, KAMEN, MUNJE I GROMOVI NA FESTIVALU „HRAST“

pratite vip chat

PRessSerbia.com

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA