Booking.com
Pozorište Beograd Društvo Kultura News

DRAMA U NARODNOM POZORIŠTU! Hubač: Ostavku sam u pisanom obliku nudio samo jednom

BUKTI SUKOB U NARODNOM POZORIŠTU Direktor kaže da neće dati ostavku, glumci predali SPISAK ZAHTEVA: Nemamo ni osnovne uslove za rad!

Hubač: Ostavku sam u pisanom obliku nudio samo jednom.


Ostavku sam u protekle četiri godine u pisanom obliku nudio samo jednom, u aprilu prošle godine jer je to od mene tražio upravnik Dejan Savić da bi dozvolio otkazivanje predstave “Velika drama” i zakazivanje probe “Ričarda Trećeg” koja nam je bila neophodna da bi uspešno izveli premijeru, piše u otvorenom pismu medijima Željko Hubač, povodom pismenog obraćanja upravnika Dejana Savića ansamblu Drame.

Na početku Hubačevog dopisa piše da je Dejan Savić izeo neistine u u vezi sa njegovim radom kao v.d. direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

“Dejan Savić me je postavio na vršioca dužnosti direktora Drame tako što mi je u avgustu 2014. godine pustio obaveštenje da me premesta sa mesta dramaturga na mesto v.d. direktora Drame, au tom dokumetu sam upozoren da je pravna posledica odbijanja, po Zakonu o radu, član 172. stav 4, prekid radnog odnosa”, naveo je Hubač.

Hubač navodi da Savić u pismu tvrdi da se dogovorio sa njim o profilu repertoara.

“Nikada sa gospodinom Savićem na temu razvoja repertoara, iako sam u više navrata inicirao taj razgovor. Savić je usmeno od mene, avgusta 2014. godine tražio da mu dostavim okvirni repertoarski plan za tri godine unapred, koji je on kao svoj predstavio Upravnom odboru kada je prvi put konkurisao za mesto upravnika, o čemu postoji prepiska koju smo tom prilikom vodili”, ističe Hubač.

Nikada sa gospodinom Savićem, kaže Hubač, nisam pričao o povratku na mesto dramaturga, ni o mogućim naslednicima.

“Apsolutna je neistina da sam na 17. sednici Upravnog odbora 13. marta 2017. godine dao informaciju koja je navedena u Savićevom pismu. O tome šta sam izneo na toj sednici i zbog čega sam to iznosio, postoje dokumenta u arhivi Pozorišta, što je moguće proveriti. Kao što je moguće proveriti da pomenutog 13. marta 2017. godine nikako nisam mogao da započnem analizu rečenicom “U poslednjih 14. podela” jer sam do tog trenutka kao v.d. direktora Drame iza sebe imao 12 premijera”, naveo je Hubač.

Na kraju obraćanja javnosti Hubač je napomenuo da Savić pismom ansamblu želi da skrene pažnju sa osnovnog pitanja: “Zašto Drama Narodnog pozorišta u jubilarnoj 150 sezoni neće imati premijeru skoro sedam meseci”.

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia