Booking.com
Početna » VIP » Džet-set » Dragana Katić je imala estetske korekcije, ipak kaže da je od njih važnije mentalno zdravlje!
Džet-set VIP

Dragana Katić je imala estetske korekcije, ipak kaže da je od njih važnije mentalno zdravlje!

UPALI SU MI U APARTMAN! Draga Katić doživela šok na odmoru, došao joj je on!
Foto: ATA Images

Dragana Katić bez zadrške priča o svom životu koji je u određenim trenucima bio veoma težak, a o tome šta joj je pomoglo u tim najtežim momentima otkriva u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”


Dragana nikada nije krila da su joj bili potrebni psiholozi i psihijatri ali u jednom trenutku je želela da savlada tehniku silva metode.

– Kotrola stresa, razvoj uma, ukratko rečeno, eto to je prva stvar koju smo zapamtili kada smo otišli, ja sam bila u toj nekoj drugoj grupi pre nekih trideset godina, više i ne znam koliko. Ja sam otišla na preporuku prijatelja pre svega moje jako dobre prijateljice Merime Njegomir, ona mi je malo pričala o tome, jer je bila u prvoj grupi. Prosto, uvek sam bila sklona da negde istražujem dušu. Valjda kroz toliko čitanje knjiga i kroz svo to pisanje i kroz te pokušaje pisanja mi je jako bilo interesantno da se bavim čovekom sa te strane, da razmišljam o njegovim osobinama, karakteru, šta gde stvara, kako se stvara… Završila sam to i silva metod mi i dan danas pomaže jer sam memorisala te neke stvari. Pomaže mi u situacijama koje su panične, koje su kritične, da se priberem, da kontrolišem disanje, da prihvatim, da shvatim, da stojim, da se ispravim, da naučim pravilno da želim. To je nedge u silvi jako važno da na pravilan način formulišeš ono to želiš u životu. Nije jednostavno i to je proces koji treba da se uči. Između ostalog me je tome silva naučila, da umem da sebi kažem to, to i to, na najpravilniji mogući način, a da pritom nikoga nigde ne ugrozim. Da moja želja nikada nikoga ne ugrozi na bilo koji način. Najviše u tim stresnim situacijama, dete padne, pa Tiršove, Majke i dete, ono što svaka majka prolazi, temperature, tu mi je pomoglo. Ja ne radim više te vežbe koje sam tada radila ali one su postale sastavni deo mog života. Moje jutro počinje sa zahvalnostima. Mnogo mi znači u tim situacijama kod želja. Volim da ih pišem, vizualizujes i možeš da ih pišeš, tu zaista izlaze tvoja slova, biraš papir na kom ćeš da napišeš – kaže Dragana.

Dragana nije želela da ima papir i zvanično priznanje da je udata, a mnogi su se pitali kako to na šta je ona umela da odgovori sa: “nigde ne piše da lepa žena mora biti udata”.

– Tako je, ali piše da su lepe žene uglavnom same – sa osmehom kaže Dragana.

Iako je često bila zadovoljna na emotivnom planu, to je čuvala samo za sebe, ali nikada nije krila da podržava podizanje kapaka, mezoterapiju, botoks i da joj je stalo do toga da lepo izgleda.

– Žene ne treba da imaju dilemu u tome, treba da imaju jedinu dilemu da li će preterati ili neće. To je jedina dilema koju treba da imaju, ali ukoliko to žele neka pronađu način da sebi to ostvare. Negde zaista mislim, bez obzira što znam u kom vremenu živimo, možda će ružno zvučti da kažem to može savako sebi da priušti, ne može svako sebi da priušti, vraćamo se na onu priču koju sam s početka govorila kada sam ja bila u teškoj finansijskoj situaciji, pa sam eto pribegla tom nečemu čemu sam pribegla da bih se izvukla i uspela sam, ali tako isto može da se nađe način kako to sebi da priuštite, ali ako imate mogućnosti, treba to sebi da priuštite. Ali, prvo sebi treba da priuštite mentalno zdravlje onda ćete lako da prihvatite i sve druge promene jer je to nekako početak svega. Jer, nezadovoljstvo ne može da se reši botoksom i hijaluronom. Mržnja, bes, neprijatna emocija i analize koje vode tamo gde ne treba da vode, te besomučne samoanalize, botoks, fejslifting, operacija kapaka, to ne može da reši, prvo tu negde uraditi nešto sa sobom, negde prihvatiti da starite, ja još uvek nisam prihvatila, ali gledam na koji način mogu sebi da pomognem, gledam način na koji ću se ja lepše osećati, jako mi je važno – kaže Dragana.

PRess Serbia