Domaći sirup koji čini čuda sa krvnom slikom: Regeneriše krv, jača imunitet, čisti jetru, a lako se pravi!

Ovaj sirup je veoma zdrav i namenjen osobama sa lošom krvnom slikom. Već posle nedelju dana primetićete prve promene, a za dva meseca vaša krvna slika će biti odlična. Osim što poboljšava krvnu sliku, sirup od cvekle za vrlo kratko vreme značajno jača imunitet, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje sadrži.


 

Pored proteina, masti i ugljenih hidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, fluor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i drugi. Sadrži i vitamine B1, B2, C u velikim količinama, kao i vitamin B12, koji je izuzetno retkost.

Antocijanin daje cvekli crvenu boju, a istovremeno utiče na regeneraciju krvi. Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju. Betanin reguliše krvni pritisak, snižava holesterol, čisti krvne sudove i stimuliše rad jetre.

Za pripremu sirupa od cvekle trebaće vam:

– 1 kg cvekle,

– pola kilograma šargarepe,

– 2 pomorandže,

– pola kilograma kiselih jabuka,

– 1 limun,

– 500 grama domaćeg meda.

Priprema: Cveklu, šargarepu i jabuke oljuštite i isecite na sitno i stavite u sokovnik. Posle toga dodajte sok od pomorandže i limuna i med. Sve dobro izmešati i sipati u staklenu flašu. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan stomak, oko 1 dcl razblažen vodom. Napomena: Prirodni lekovi pomažu ljudima. Međutim, ako imate zdravstvenih problema, prvo što treba da uradite je da se obratite lekaru. Ni u kom slučaju se ne treba oslanjati samo na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

Pre korišćenja bilo kakvih biljnih preparata ili lekova konsultujte se sa lekarom.

(sd.rs/pixabay)

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"
PRess Serbia