fbpx
Entertainment Zanimljivosti

DOKAZANO!? VREME može ići UNAZAD ali pod određenim uslovima?!

DOKAZANO!? VREME može ići UNAZAD ali pod određenim uslovima?!

“Astrophysical Journal” je u avgustu 2018.godine objavio je tekst u kom se tvrdi da eksplozije koje blešte milion biliona puta sjajnije od našeg Sunca, sadrže svetlosne potpise preokretanja vremena. To jest, one putuju unazad kroz vreme….


Za ovu pojavu istraživači ni dan-danas nemaju pojma što uzrokuje ovaj proces.

Glavni autor studije Jon Hakkila, astrofizičar i saradnik dekana Škole za postdiplomske studije na Koledžu u Čarlestonu u Južnoj Karolini, izjavio je:

– Eksplozije gama zraka najsvetliji su izvori koji su poznati u prirodi. Proizvode više energije nego bilo šta drugo što emituje svetlost.

Objasnio je da se eksplozije gama zraka izbacuju kada se sudare dve neutronske zvezde, formirajući crnu rupu u tom procesu.

Pored toga supernove proizvode duže eksplozije gama zraka kada se umiruća zvezda uruši u crnu rupu. Hakkila je rekao da u svakom slučaju većina njihove energije dolazi u obliku impulsa ili radarske jeke.

Kada je isključio glavni impuls iz podataka Hakkila koje je proučavao, koji je prvo detektovao NASA-in Comptonov opservatorijum za gama zrake devedesetih godina prošlog veka, otkrio je da je “radarska jeka zapravo imala i malo radarskih odraza sa strane”.

Utvrđeno je da svaki impuls ima tri faze tokom kojih se nivo svetla povećavaju i padaju nekoliko puta. Dalji pregledi otkrili su da je struktura ovih vrhova izgledala kao refleksija u ogledalu.

Hakkila je rekao:

– Svi oni imaju ovaj potpis svetlosti koja varira, a zatim se okreće i ide unazad kroz vreme!

– Izbijanje gama zraka predstavlja formiranje crne rupe, a tu su i najrazličitije čudne stvari koje se događaju i s prostorom i s vremenom, kao i s odnosom između prostora i vremena u blizini crne rupe – zaključio je naučnik i astrofizičar Jon Hakkila

(srbijadanas)

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

LaClasse Couture

Prijatelji sajta


BG online

Vesti Dana

reporter

class=
class=

Iskoristite stalne popuste-Ulepšajte se!
ageless

Close