fbpx
Health and beauty News

Dokazala nauka: kafa najbolji napitak za mršavljenje!

Kombinacija kafe i popodnevne dremke brzo vraća energiju

Da li je štetna ili blagotvorna za zdravlje? Naučnici se neprestano spore oko toga, ali jedno od zadnjih istraživanja pokazuje da uz ovaj napitak možeue uspešno izgubiti višak kilograma. Reč je o kafi.


 

S jedne strane, dokazali smo da ovaj napitak pomaže da živimo duže, pa čak i smanjuje rizik od dijabetesa tipa II, a s druge strane – kontraindikovana je kod osoba sa kardiovaskularnim oboljenjima.

Naučnici su nedavno “otkrili” još jednu prednost kafe. Ona vam pomaže da se smanjite težinu. Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Nature Communications. Istraživanje kaže da su ljudi koji su dobili injekciju kofeina, jeli manje i tako brzo izgubili dodatne kilograma.

Naravno, injekcija kofeina se daje samo u dogovoru sa lekarima. Lekari se takođe slažu da je kafa dobra za mršavljenje. Činjenica da je ovo piće (bez šećera, pavlake, mleka i drugih aditiva), zaista ubrzava metabolizam za 3-11%. Osim toga, kafa suzbija apetit, ali ne treba da zameni obrok u toku dana.

Odrasle osobe tokom dana ne bi trebalo da uzimaju više od 4 šolje kafe. U suprotnom, ako zloupotrebljavate kafu, možete osetiti neželjene simptome kao što su tremor, anksioznost i lupanje srca. Da bi se izbegli problemi sa spavanjem ne treba piti kafu posle 16 sati.

(espresso)

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

LaClasse Couture

Prijatelji sajta


BG online
Vesti Dana
Vesti Dana

reporter

Glavne vesti

class=
class=

uniqa
Iskoristite stalne popuste-Ulepšajte se!
ageless