Booking.com
VIP Društvo Džet-set News

Dodeljene nagrade Fondacije „Ars Longa“ za očuvanje lepih umetnosti!

Dodeljene nagrade Fondacije „Ars Longa“ za očuvanje lepih umetnosti!

Proslavljeni glumac i pisac Žarko Laušević i muzičarka Madame Piano dobitnici su nagrade “Dimitrije Mitrinović” Fondacije „Ars Longa“ za 2021. godinu, saopštila je direkcija te nagrade.


Stručni žiri koji je radio u sastavu – Vasilije Domazet (predsednik), Zoran Bognar i Nemanja Veljović Subrosa dodelio je navedenu nagradu Žarku Lauševiću i Madame Piano za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti, ali i zahvalnice u istoj kategoriji. Zahvalnicama se mogu pohvaliti brojni prijatelji ove fondacije i drugi kulturni radnici među kojima je i pesnikinja Božica Velousis.

Proslavljeni glumac i pisac Žarko Laušević i muzičarka Madame Piano dobitnici su nagrade “Dimitrije Mitrinović” Fondacije „Ars Longa“ za 2021. godinu, saopštila je direkcija te nagrade.  Stručni žiri koji je radio u sastavu – Vasilije Domazet (predsednik), Zoran Bognar i Nemanja Veljović Subrosa dodelio je navedenu nagradu Žarku Lauševiću i Madame Piano za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti, ali i zahvalnice u istoj kategoriji. Zahvalnicama se mogu pohvaliti brojni prijatelji ove fondacije i drugi kulturni radnici među kojima je i pesnikinja Božica Velousis. Pesnikinja izvesno vreme predstavlja svoje stihove i romane publici, a ova simpatična zahvalnica u izvanrednoj kategoriji, dakako predstavlja još jedan podstrek i čvrstu saradnju sa ovom fondacijom. Fondacija Ars Longa za očuvanje lepih umetnosti, osnovana je 5. oktobra 2004. godine kao neprofitabilna organizacija sa željom da, u ne baš najsrećnijem vremenu za kulturu, preduzme maksimalan angažmam za podsticanje i očuvanje lepih umetnosti u Srbiji. Fondacija se bavi se istraživanjem kulturne i književne baštine srpskog naroda, subvencionisanjem projekata vezanih za očuvanje lepih umetnosti, posebno onih koji obogaćuju srpsku kulturu, bez obzira na to da li je reč o projektima pojedinaca, organizacija, društava ili udruženja, afirmacijom i stimulisanjem savremenog srpskog književnog i umetničkog stvaralaštva, kako u Srbiji, tako i u svetu...Pesnikinja izvesno vreme predstavlja svoje stihove i romane publici, a ova simpatična zahvalnica u izvanrednoj kategoriji, dakako predstavlja još jedan podstrek i čvrstu saradnju sa ovom fondacijom.

Fondacija Ars Longa za očuvanje lepih umetnosti, osnovana je 5. oktobra 2004. godine kao neprofitabilna organizacija sa željom da, u ne baš najsrećnijem vremenu za kulturu, preduzme maksimalan angažmam za podsticanje i očuvanje lepih umetnosti u Srbiji.

Fondacija se bavi se istraživanjem kulturne i književne baštine srpskog naroda, subvencionisanjem projekata vezanih za očuvanje lepih umetnosti, posebno onih koji obogaćuju srpsku kulturu, bez obzira na to da li je reč o projektima pojedinaca, organizacija, društava ili udruženja, afirmacijom i stimulisanjem savremenog srpskog književnog i umetničkog stvaralaštva, kako u Srbiji, tako i u svetu…

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia