fbpx
Travel Zanimljivosti

Dobar provod za male pare!? O da! Evo šta sve možete u Barseloni za PET evra!

Dobar provod za male pare!? O da! Evo šta sve možete u Barseloni za PET evra!

Iako su stanovnici Barselone prvi u Evropi pobunili protiv velikog broja turista, u najveći grad Katalonije i dalje stižu putnici u rekordnom broju. Zanimljivi umetnici, ukusna hrana i vesela atmosfera su magnet za turiste, pa ni politička situacija u Kataloniji nije prepreka da se poseti ovaj živi grad.


Počeli su da naplaćuju ulaz za mnoge atrakcije ili su ograničili broj posetilaca, ali i dalje postoji sijaset besplatnih mesta i mogućnost da se za malo para uživa u Barseloni. Pet najvećih atrakcija ovog grada su besplatne: Trg Katalonija, Ulica Rambla, crkva Sagrada familija (ulaz se plaća, a tri evra je lift do vrha), kvart Bari gotik i plaža Barseloneta. Iznajmljivanje bicikla je pet evra dnevno i to je odličan način da se vidi grad.

Žutom metro linijom 4 stiže se do Barselonete – plaže na kojoj je moguće kupati se do oktobra ukoliko posluži vreme.

Dobar provod za male pare!? O da! Evo šta sve možete u Barseloni za PET evra!

Kvart Bari gotik je najbolje očuvana gotska celina u Evropi i šetnja kroz njegove uske uličice je pravo zadovoljstvo. Iz Ramble se lako stiže do pijace Bokerija, gde je jeftinije jesti, ukoliko se “pregrize” sendvič sa šunkom na tezgama koje pripremaju svežu hranu. Pijaca radi u jutarnjim satima. Većina turista pije sangriju, ali kava (španski šampanjac) košta do pet evra i piju je lokalci. U Španiji svi vole da prezalogaje tapas, koji može da zameni i večeru. Ovi zalogaji koštaju po evro i najbolji su način da se probaju različiti ukusi Katalonije. U Španiji se večera kasno – posle 22 časa, a do tada se jedu tapasi i pije piće. Bar “Marsela” je zvanično najstariji, a ovde je i Ernest Hemingvej voleo da svrati.

Svake nedelje posle 15 časova (tokom celog dana svake prve nedelje u mesecu) besplatan je ulaz u Pikasov muzej koji se nalazi u starom gradu. Isto važi i za Nacionalni muzej umetnosti. Muzej se nalazi u Nacionalnoj palati, koja je sama po sebi atrakcija, kao i fontana ispred nje. I ulaz u Fondaciju “Huan Miro” je besplatan uz studentsku karticu. Ulaznice za stadion FK Barselone mogu da se nađu i za devet evra, pa iako se s tih mesta fudbaleri ne vide najbolje, može da se oseti atmosfera.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Novosti

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA