fbpx
Bioskop Entertainment News

DIREKTAN PRENOS BIZEOVOG OPERSKOG PRVENCA NA VELIKOM PLATNU: Opera „Lovci na bisere“ u bioskopu Cineplexx UŠĆE

Lovci_na_bisere

Direktan prenos dela „Lovci na bisere“ iz Metropolitena, prvog velikog operskog uspeha kompozitora Žorža Bizea, zakazan je zasubotu, 16. januar u 19 časova, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Kompozitor čuvene opere „Karmen“, Žorž Bize, je delo „Lovci na bisere“ napisao kada je imao samo 24 godine. Početna verzija dela je imala komičan sadržaj, ali je Bize u poslednjem trenutku transformisao u drugu vrstu operskog izraza, što se kritičarima nije dopalo. Ipak, niko od njih nije mogao da negira kvalitet Bizeovog dela, što je potvrđeno i nagradom koju je dobio naknadno. „Lovci na bisere“ su prvi put izvedeni u Metropolitenu 1916. godine, kada je Enriko Karuso igrao vodeću ulogu. Režiju nove produkcije ove romanse potpisuje Peni Vulkok, koja je u debitovala Adamsovim ostvarenjem „Atomski doktor“. Đanandrea Noseda diriguje postavkom koju predvodi Dijana Damrau kao prelepa sveštenica Lejla. Metju Polenzani i Marius Kviciensu u ulogama Nadira i Zurga, dva lovca na bisere čije je prijateljstvo stavljeno na test zbog rivalstva za naklonost Lejle. Jedan od najpoznatijih operskih dueta jeste upravo između ova dva lika. Nikolas Teste će se naći u ulozi prvosveštenika Nurbada.

U nastavku sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će moći da uživaju u delima Đakoma Pučinija, „Turandot“ koji je zakazan za 30. januar, dok će se strastvena adaptacija klasičnog romana „Manon Lesko“ na velikom platnu naći 05. marta.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom 4 ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 dinara za sezonu 2015/2016.

 

Trejler opere „Lovci na bisere“:

Loading...

Video nedelje

Aleksandra Mladenovic -Poseban ( Dodela Ekskluzivne nagrade)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close