Booking.com
Travel

Dijamantska plaža – Rajsko mesto do kojeg stižu samo odlični plivači

nusa penida

Dijamantska plaža  – Nusa Penida je ostrvce smešteno tik do puno poznatijeg indonežanskog “komšije”, Balija. Ali, to ne znači da ga treba preskočiti.


 

Naprotiv, reč je o pravom malom biseru na kom ćete pronaći jednu od najlepših plaža Indonezije. Nusa Penidu odlikuju predivne plaže i očuvana priroda, stoga ne čudi što ga zovu najegzotičnijim u susedstvu Balija.

Kamene formacije i stari hramovi krase njegove obale i unutrašnjost. Ostrvo krije i Dijamantsku plažu, jednu od najlepših na svetu. Naprosto se ne zna odakle je lepši pogled: s vrha litica ili s bele peščane plaže okružene tirkiznim morem, zaštićene stenama. S vrha do same plaže vode stepenice isklesane u kamenu, a iznad njih se nadvijaju ogromne stene i kraljevske palme.

Mnogi pretpostavljaju da je svoje ime dobila po ogromnoj steni koja viri iz mora, a ima oblik dijamanta. Ili jer je jednostavno lepa kao dijamant. Postoji mogućnost da ne budete sami, ali ne mislimo na turiste. Ovde obitavaju i velike kornjače pa ćete imati i slatko društvo kojem će trebati pola sata da stigne do vas. Ipak, postoji začkoljica. Plaža koju svako želi imati na svojim fotografijama i Instagramu ipak će poslužiti samo za to i sunčanje.

Naime, u moru vladaju prilično snažne struje, pa se plivanje preporučuje samo boljim plivačima ili u plićem delu kada je nivo mora niži.

(cdm.me/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia